Το Παιχνίδι του Στραγγαλισμού εξαπλώνεται – 12χρονος στο Λουτράκι κατέληξε στο νοσοκομείο

14:42 8/11/2019 - Πηγή: People

Έγινε γνωστό ως The Choking Game. Από το 1995 έχουν πεθάνει σχεδόν 1.500 άτομα. Τα περισσότερα παιδιά και έφηβοι. Από 6 ετών μέχρι 16. Σχεδόν όλα στην Αμερική. Το «Παιχνίδι του Πνιγμού/Στραγγαλισμού» έχει γίνει τόσο δημοφιλές, ώστε υπάρχει πληθώρα από tutorials στο Youtube για το πώς να πνιγείς μέχρι λιποθυμίας χωρίς να φτάσεις στην αυτοκτονία. Σχοινιά και ζώνες είναι τα πιο συνηθισμένα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται.

Αυτή η επικίνδυνη μόδα έχει φτάσει και στην ελληνική επικράτεια,

με αρκετά παιδιά να πνίγουν τους εαυτούς ή τους φίλους τους εν είδει παιχνιδιού. Τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα είναι σαν κι αυτό που συνέβη σε έναν 12χρονο στο Λουτράκι που κατέληξε στο νοσοκομείο. Ο νεαρός έπαιζε με τους φίλους του στο Γυμνάσιο αυτό το παιχνίδι του στραγγαλισμού και λιποθύμησε. Το ΕΚΑΒ κλήθηκε άμεσα και κρίθηκε ότι έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, σύμφωνα με το korinthostv.gr.

Οι επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι οι περισσότεροι που επιδίδονται σε αυτό είναι έφηβα αγόρια (87% από τις καταγεγραμμένες περιπτώσεις). Αν ο στραγγαλισμός οδηγήσει στη λιποθυμία, η έλλειψη οξυγόνου μπορεί να οδηγήσει σε κώμα, διάσειση, επιληπτικές κρίσεις και αιμορραγίες στα μάτια, όπως αναφέρει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στις ΗΠΑ.

Αν ο στραγγαλισμός διαρκέσει για τουλάχιστον 3 λεπτά, τότε ο οργανισμός παραλύει και λίγο μετά επέρχεται ο θάνατος

Keywords
Τυχαία Θέματα