Η ατζέντα της εβδομάδας (15-17/11): Πού να πας και τι να κάνεις το ΠΣΚ στην Αθήνα

09:20 15/11/2019 - Πηγή: People

Είναι Παρασκευή. Έρχεται Σαββατοκύριακο. Θα αναρωτιέσαι μέσα σου ή και με τους φίλους σου τι θα κάνετε το βράδυ. Κατ΄αρχάς, δεν υπάρχει ποτέ υποχρέωση να βγεις αν δεν το νιώθεις. Μπορείς κάλλιστα να προετοιμαστείς για μαραθώνιο The Crown που βγαίνει την Κυριακή στο Netflix. Αν όμως θες να βγεις, η ατζέντα αυτή σίγουρα θα έχει να σε δελεάσει με πράγματα.

ΘΕΑΤΡΟ: Το Δείπνο @Σύγχρονο Θέατρο

Δύο παντρεμένα ζευγάρια

συναντιούνται για δείπνο σε ένα υπερπολυτελές εστιατόριο. Οι δύο άντρες είναι αδέρφια. Ο ένας, επιτυχημένος πολιτικός, φαβορί για την πρωθυπουργία της χώρας, και ο άλλος, καθηγητής Ιστορίας. Καθώς η ιεροτελεστία του δείπνου προχωρά, η ένταση κορυφώνεται επικίνδυνα, εν αναμονή του «κυρίως πιάτου», που δεν είναι άλλο, από το σκοτεινό μυστικό που συνδέει τα δύο ζευγάρια, και αφορά σε ένα αποτρόπαιο έγκλημα που έχουν διαπράξει τα παιδιά τους.

Ο χρόνος κυλά, τα περίτεχνα πιάτα καταφθάνουν και τα μαχαίρια ακονίζονται. Η πολιτισμένη και αψεγάδιαστη βιτρίνα της σύγχρονης, ευτυχισμένης, αστικής οικογένειας, ραγίζει ανεπανόρθωτα, και τα χειρότερα ένστικτα βγαίνουν στην επιφάνεια. Η υψηλή γαστρονομική εμπειρία, μετατρέπεται σε ανελέητο παιχνίδι επιβίωσης, και βάζει σε σκληρή δοκιμασία τα όρια και τις αντοχές τους. Μέχρι ποιο σημείο μπορεί να φτάσει κάποιος άραγε για να προστατεύσει τα παιδιά του;

Συντελεστές:

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Κάτια Σπερελάκη
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ: Λίλλυ Μελεμέ
ΣΚΗΝΙΚΟ: Μιχάλης Σαπλαούρας
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Βασιλική Σύρμα
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Μελίνα Μάσχα
ΜΟΥΣΙΚΗ: Σταύρος Γασπαράτος
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Μαριτίνα Αστρά
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΥ: Σοφία Ζουρνατζίδου
ΒΟΗΘΟΙ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΥ: Ειρήνη Γεωργακίλα, Αναστασία Γκιουζέλη
ΒΟΗΘΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ: Γιώργος Μιζήθρας

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Ομάδα Νάμα – Λυκόφως

Παίζουν: Στέλιος Μάινας
Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους
Λάζαρος Γεωργακόπουλος
Ευαγγελία Συριοπούλου
Γιώργος Κοτανίδης
και Ματίνα Κωστιάνη και Μάτω Μπούκη

Πληροφορίες: Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Αθήνα, Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη στις 18:15, Παρασκευή & Σάββατο στις 21:15, Κυριακή στις 21:00

Γιούγκερμαν @Θέατρο Πορεία

Ο βίος κι η πολιτεία του γοητευτικού και δαιμόνιου Φιλανδού αριστοκράτη, που ανακάλυψε το «υψηλό» μέσα στην ελληνικότητα, μίλησε στις καρδιές των θεατών. Ο Γιάννης Στάνκογλου και ένα cast 20 πρωταγωνιστών, με μερικές πολύ ενδιαφέρουσες αντικαταστάσεις, θα ξαναζωντανέψουν την συναρπαστική ιστορία που τόσο αγαπήθηκε από το κοινό.

Ο κεντρικός ήρωας, ο Φιλανδός Βασίλης Κάρλοβιτς Γιούγκερμαν, γόνος πλούσιας οικογένειας, Ίλαρχος της Λευκής Φρουράς του τσάρου, ένας τυχοδιώκτης που παλεύει με τα φαντάσματά του, οδηγείται μετά τη ρωσική επανάσταση στην Ελλάδα. Το παρελθόν του βαραίνει ένας φόνος, μια γυναίκα που μοιραζόταν μ’ έναν Ανθυπολοχαγό, εμπορία ναρκωτικών, κραιπάλες κάθε είδους, το ποτό, η χαρτοπαιξία, οι εκβιασμοί, οι απάτες… Δαιμόνιος και αδίστακτος, στη νέα του πατρίδα ανέρχεται κοινωνικά αποκτώντας μία σημαντική θέση στην τράπεζα, πλούτο και γόητρο, ένας «αλήτης αριστοκράτης» που κάτω απ’ τον αδυσώπητο ελληνικό ήλιο θα έρθει αντιμέτωπος με τον εαυτό του, με τον αληθινό έρωτα και με το τραγικό στοιχείο.

Το μυθιστόρημα, το τρίτο του συγγραφέα, γράφτηκε το 1938, δύο χρόνια μετά τη Χίμαιρα και πέντε χρόνια μετά τον Συνταγματάρχη Λιάπκιν, μαζί με τα οποία σχηματίζει την τριλογία με τίτλο Εγκλιματισμός κάτω από τον Φοίβο. Πλάι στο ενδελεχές ψυχογράφημα του ήρωα, ο «παραμυθάς από ράτσα» Καραγάτσης στο μυθιστόρημά του αυτό απεικονίζει με γλαφυρότητα την κοινωνική και πολιτική κατάσταση της μεσοπολεμικής Ελλάδας και καταθέτει την οπτική του γύρω από τη μπολσεβίκικη επανάσταση, τον κομμουνισμό, το τσαρικό καθεστώς.

Συντελεστές:

Διασκευή: Στρατής Πασχάλης

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου

Σκηνικά: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου, Δημήτρης Αγγέλης

Κοστούμια: Άγγελος Μέντης

Μουσική: Κατερίνα Πολέμη

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Χορογραφία – Επιμέλεια κίνησης: Κορίνα Κόκκαλη

Σχεδιασμός μακιγιάζ: Εύη Ζαφειροπούλου

Βοηθοί σκηνοθέτη: Δήμητρα Κουτσοκώστα, Θωμαΐς Γκερλεγκτσή, Ελένη Χαλαστάνη

Βοηθοί ενδυματολόγου: Αλέξανδρος Γαρνάβος, Λίνα Σταυροπούλου

Βοηθός χορογράφου: Χριστιάνα Κοσιάρη

Φωτογραφίες-trailer: Βάσια Αναγνωστοπούλου

Παίζουν: Γιούγκερμαν: Γιάννης Στάνκογλου

Μιχάλης Καραμάνος / Σύλβεστρος: Χρήστος Μαλάκης

Ντάινα / Λίλη: Βασιλική Τρουφάκου

Βούλα: Θάλεια Σταματέλου

Γιώργος Μάζης / Αστυφύλακας: Γιάννης Σοφολόγης

Κλεό / Μάγκας 2: Αλέξανδρος Βαμβούκος

Σκλαβογιάννης / Διευθυντής Τραπέζης / Ντε Κρεσύ: Χάρης Εμμανουήλ

Θωμάς Παπαδέλης / Σύμβουλος οικονομικών / Κάρλ: Γιάννης Νταλιάνης

Αλκμήνη / Σάσα: Δανάη Σαριδάκη

Ασπασία / μητέρα Καραμάνου: Καίτη Μανωλιδάκη

Λιάπκιν / Μόγιας / Πρίγκηψ Αρκάνωφ: Δημήτρης Μπίτος

Γερο-Στρατής / Υπηρέτης: Νίκος Καλαμό

Νίτσα / γυναίκα που τραγουδά / Αντιόπη: Λήδα Μανιατάκου

Μάγκας 1 / Παύλος / Νεαρός: Αλκιβιάδης Μαγγόνας

Κοσμική καλλονή / Πόρνη 2 / Συνοδός Γιώργου: Μπίλιω Μαρνέλη

Τσιγγάνα / Πόρνη 1 / Συνοδός Κλεό / Ελίζ: Ειρήνη – Ερωφίλη Κλέπκου

Νάσος / Υπάλληλος / Τραπεζικός: Ανδρέας Νάτσιος

Γυναίκα συνοδός: Στεφανία Γώγου

Μικρός Γιούγκερμαν: Άγγελος Πιλιτσίδης, Μάριος Σουμάτης, Αντώνης Στάμου, Φίλιππος Τάρλοου

Ζωντανά παίζει μουσική η Στέλλα Ζιοπούλου

Πληροφορίες: Θέατρο Πορεία, Τρίκορφων 3, Αθήνα,  2108210082, Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Τετάρτη & Κυριακή 19:30, Πέμπτη, Παρασκευή 20:00, Σάββατο 20:30, Διάρκεια: 180 λεπτά, με διάλειμμα

LIVE: Παύλος Παυλίδης & B-Movies @Gagarin 205 15-16/11

Geplaatst door PAVLOS PAVLIDIS op Donderdag 22 augustus 2019

Οι B-movies δε σταματούν να πειραματίζονται μουσικά, επαναπροσδιορίζοντας έτσι τον ήχο τους, με μια νέα προσέγγιση στο υλικό τους.

Με ένα set list – best off της μουσικής πορείας του Παύλου Παυλίδη, μας υπόσχονται ένα εκρηκτικό διήμερο θυμίζοντάς μας ιστορικά τραγούδια από την εποχή των ΞΥΛΙΝΩΝ ΣΠΑΘΙΩΝ αλλά και πολλά άλλα, αγαπημένα από το κοινό, της μετέπειτα δισκογραφίας του.

Οι B-movies είναι οι : Τόλης Δεληγιάννης – μπάσο

Δημήτρης Οικονόμου – τύμπανα

Αλέκος Βουλγαράκης – ηλ. κιθάρα

Χρήστος Λαϊνάς – synths, ηλ. κιθάρα, vocals

Ηχοληψία : Παναγιώτης Ριζόπουλος

Desert Monks & Honeybadger @Temple 15/11

Στις 15 Νοεμβρίου οι Desert Monks και οι Honeybadger θα συναντηθούν για πρώτη φορά στη σκηνή του Temple ενώνοντας δυνάμεις για ένα desert / heavy / indie rock show υψηλών προδιαγραφών.

Οι Desert Monks σχηματίστηκαν στην Αθήνα το 2015. Ο πολυπρόσωπος, εκλεπτυσμένος και παραμορφωμένος ροκ ήχος τους, εμπλουτισμένος με συμπαγή ντραμιστικά beats, ευκολομνημόνευτες και γλυκόπιοτες μελωδίες και ηλεκτρισμένες οργανικές λούπες, λυτρώνεται από ογκώδη heavy rock ξεσπάσματα, καταλήγοντας σε ένα ιδιαίτερο ηχόχρωμα που περιλαμβάνει τα πάντα, από ατμοσφαιρικά ηχοτοπία, μέχρι χορευτικές ροκ γκρούβες. Το ντεμπούτο “Dark Grooves” που κυκλοφόρησε το 2018, δικαιωματικά κέντρισε την προσοχή κοινού και μουσικού τύπου, καταδεικνύοντας την διάθεση της μπάντας να ξεχωρίσει και να γράψει την δική της ιστορία στο ιδίωμα.

Οι Honeybadger δεν αρέσκονται σε μουσικές φόρμες, μόδες και τάσεις. Τα studio jams –που άλλωστε αποτέλεσαν εναρκτήριο έναυσμα της πορείας τους- γρήγορα δημιούργησαν ένα πολυμορφικό αποτέλεσμα με επιρροές από το grunge του Seattle, τα θρυλικά 70’s, τα blues, την αμερικάνικη και βρετανική ροκ σκηνή, την σύγχρονη indie και την garage, με μία σκονισμένη desert / heavy rock επικάλυψη. Η καθημερινότητα, η ρουτίνα της, κάθε λογής ψυχολογική κατάπτωση, βρίσκουν την απάντηση που ψάχνουν, μέσα στην μουσική των Honeybadger και στο ένα και μοναδικό πράγμα που τελικά πρεσβεύει: Το rock’n’roll! Η επερχόμενη πλήρης δισκογραφικής τους δουλειά, αναμένεται με ανυπομονησία, αφού μας έχουν ήδη συστηθεί με το ποιοτικότατο “The Rain” EP.

Για πληροφορίες εδώ.

Marina @Piraeus 117 Academy 16/11

Το Love+Fear Τour ξεκίνησε και η MARINA μετρά αντίστροφα για την επιστροφή της στα πάτρια εδάφη, το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στο Piraeus 117 Academy!

Μαζί της η Καναδή avant – garde pop σταρ Allie X και ο δικός μας Leon of Athens!

Με μητέρα Ουαλή και πατέρα Έλληνα, η Μαρίνα-Λαμπρινή Διαμάντη ή αλλιώς MARINA αποτελεί ένα από τα πιο inspirational pop είδωλα που καταφέρνει να ξεχωρίζει παγκοσμίως και να αποθεώνεται σε κάθε της ζωντανή εμφάνιση!

Το ελληνικής καταγωγής pop icon ξεχώρισε το 2009 όταν κέρδισε την δεύτερη θέση στο Sound of… του BBC, την ετήσια ψηφοφορία μουσικών κριτικών, ως πολλά υποσχόμενη νέα παρουσία στην μουσική (ενδεικτικά στην πρώτη θέση εκείνη την χρόνια βρέθηκε η Ellie Goulding, ενώ από τις λίστες τους έχουν επίσης περάσει οι Adele, Duffy, Bloc Party, Franz Ferdinand). Η διάκριση αυτή επιβεβαιώθηκε μερικούς μήνες αργότερα, με την κυκλοφορία του πρώτου της album The Family Jewels, μια indie pop αυτοβιογραφία, στην οποία δεν διστάζει να ασχοληθεί με κοινωνικά θέματα και να σαρκάσει την θέση των γυναικών και τις προσωπικές της εμμονές, όπως την αμερικάνικη “celebrity culture” στο single Hollywood.

Δύο χρόνια αργότερα, η Marina and the Diamonds συστήνει στα διαμάντια της (όπως αποκαλούσε τους φαν της), το Electra Heart, και την ομώνυμη περσόνα του, μία γυναίκα με έντονο μακιγιάζ, μακριές βλεφαρίδες, ξανθιά περούκα και ροζ φιόγκους που επιθυμία της είναι να ανταποκριθεί στα γυναικεία πρότυπα του σύγχρονου δυτικού κόσμου.

Γράφοντας η ίδια όλα τα τραγούδια του δίσκου (όπως και στον πρώτο της), συνεργάστηκε με τους κορυφαίους παραγωγούς της pop, Stargate (Rihanna), Diplo (M.I.A.), Liam Howe (Lana del Rey) και το αποτέλεσμα ήταν ένα εκρηκτικό electro-pop, dance-pop album που έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη θέση των UK charts! Τα απόλυτα επιτυχημένα singles της (Primadonna, How to be a Heartbreaker) στρέφουν τα βλέμματα στην φρέσκια Marina η οποία γρήγορα κερδίζει κορυφαία θέση στην mainstream σκηνή!

Το 2015, το πιο ώριμο και αυτοαναφορικό Froot εδραιώνει την φήμη της στην Αμερική και την φέρνει για πρώτη φορά στην Αθήνα! Τον Μάρτιο του 2016 η Μαρίνα συναντά τα δικά της Greek Diamonds και δίνει ένα show στο οποίο αποθεώνεται και αφήνει τους Έλληνες φαν και την ίδια να ανυπομονούν για την επόμενη εμφάνισή της στην χώρα μας!

Τρία χρόνια αργότερα, η MARINA συστήνεται εκ νέου στο κοινό της, θέτοντας τον πήχη ακόμη πιο ψηλά. Το 2018, η συνεργασία της με τους Clean Bandit και τον Luis Fonsi για το “Baby” σαρώνει τα charts παγκοσμίως και γίνεται αμέσως ραδιοφωνική επιτυχία και στην Ελλάδα, ενώ με το Love + Fear που κυκλοφόρησε τον φετινό Απρίλιο, η MARINA δίνει στην pop μουσική το νόημα που της έλειπε, με στίχους γεμάτους ανησυχία και αυτοκριτική.

Το Love+Fear Τour ξεκίνησε στην Αγγλία με κορυφαίο σταθμό το κατάμεστο Royal Albert Hall που υποδέχθηκε για πρώτη φορά την Ελληνο-Ουαλή μουσικό σε ένα σόου με πολύ χρώμα και ακόμη περισσότερο χορό! Το φετινό της καλοκαίρι περιλαμβάνει σταθμούς στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά μουσικά φεστιβάλ (Roskilde, Mad Cool, Benicassim, Nos Alive) ενώ η ίδια μετρά αντίστροφα για την επιστροφή της στα πάτρια εδάφη, το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στο Piraeus 117 Academy!

Για πληροφορίες εδώ.

DJ SET: Analogue Showcase w/ Endlec
+ Jerm, a.metz, Mr.M @Six D.O.G.S. 15/11

Tον Εndlec, η techno τον κέρδισε από πολύ νωρίς. Σε μικρή ηλικία πρωτοάκουσε τα φουτουριστικά μουσικά μανιφέστα που εξέπεμπαν οι Underground Resistance απο το Detroit. Επηρεασμένος ξεκίνησε να συλλέγει δίσκους, να μιξάρει μανιωδώς και να πειραματίζεται με synthesizers.

Ο Endlec άρχισε να γίνεται γνωστός στην διεθνή Techno σκηνή κυκλοφορώντας μουσική σε εταιρείες του εξωτερικού. Το 2014, υπέγραψε το πρώτο του EP με την Ολλανδική ετικέτα Mord Records. Με επιρροές από την ευρωπαϊκή Techno της δεκαετίας του 90’ και τον ήχο των πρωτοπόρων του Detroit, όπως ο Jeff Mills και ο Robert Hood, παρέδωσε έναν δίσκο ασυγκράτητης ενέργειας, σύγχρονο, ωμό και χωρίς κανέναν συμβιβασμό.

Με τα παραγωγικά skills του να εξελίσσονται ασταμάτητα αλλά και τα δυναμικά dj σετ & live act του να προκαλούν «σοβαρή ζημιά» στα dance floor, οι κυκλοφορίες του γίνονται sold out αμέσως & έχει γίνει main guest σε clubs και gig spaces ανά τον κόσμο όπως το Tresor Berlin, Kompass, Razzmatazz, Arena, Corsica Studios, Ribbon μεταξύ άλλων.

Μαζί του στα decks του six d.o.g.s, οι ιδιοκτήτες και residents της Analogue, Jerm, Μr.Μ & a.metz

Για πληροφορίες εδώ.

ΦΑΓΗΤΟ: Birdman Athens

Η γιαπωνέζικη pub που άνοιξε πέρσι τον Σεπτέμβριο από τον Άρη Βεζενέ διατηρεί την αισθητική της και αποτελεί μια safe επιλογή για απωανατολίτικες γεύσεις σε μπύρες και κρέας.

Τσέκαρε και το Facebook page τους για να μάθεις περισσότερα.

Βουλής 35, Κέντρο, 2103212800

Migada @Ψυρρή

Νέα άφιξη στην περιοχή του Ψυρρή, η οποία θα ποτίσει τον ουρανίσκο σου με πολλές εξωτικές γεύσεις, οι περισσότερες με επίκεντρο το μπουρίτο. Για να το θέσω πιο απλά, όλη η Λατινική Αμερική, όλη η Καραϊβική και όλα τα νησάκια του Ειρηνικού στο πιάτο σου.

Φωτογραφίες: Facebook Page

Θέμιδος 1, Ψυρρή, 2103241515

ΠΟΤΟ: Mr. Peacock @Χαλάνδρι

Είναι από τα ωραιότερα μαγαζιά των βορείων προαστίων, όχι μόνο του Χαλανδρίου. Ειδικά αν το πετύχεις σε βραδιά που δεν είναι τέρμα γεμάτο, αλλά τόσο όσο, θα μπορέσεις να απολαύσεις περισσότερο την αισθητική του χώρου και να συνδυάσεις τα όμορφα cocktails με εικόνες. Αυτά λέω εγώ που έχω μεγαλώσει. Αν εσύ είσαι ένα νιάτο, τότε σίγουρα θα θες να συνδυάσεις το ποτό με ήχους, με μουσικές και συζητήσεις. Κι αυτό το έχει.

Κατσουλιέρη 7, 2106800390

Keywords
αθηνα, ατζεντα, lana del rey, gagarin 205, uk charts, dj set, crown, netflix, θες, θεατρο, ελλαδα, νέα, τραπεζες, gagarin, set, list, heavy, rock, ροκ, studio, blues, piraeus, pop, σταρ, leon, icon, bbc, ψηφοφορία, adele, duffy, party, single, hollywood, heart, ροζ, rihanna, rey, singles, greek, πήχη, love, fear, royal, καλοκαιρι, mad, nos, underground, detroit, ετικέτα, σετ, live, dance, floor, berlin, arena, studios, φαγητο, pub, facebook, βουλη, άφιξη, peacock, λιτσα πατερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, σασα σταματη, συνταγμα live, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.facebook.com, τραπεζα της ανατολης, Καλή Χρονιά, madwalk, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, ελενη, βγαινουν, γυναικα, δουλεια, εικονες, ηχος, κιθαρα, μητερα, μουσικη, σταρ, τραγουδια, bbc, icon, mad, movies, αισθητικη, αμερικη, απλα, άφιξη, βγαινει, βλεφαριδες, βραδια, βραδυ, γινει, γινεται, γινονται, γοητρο, δικη, διημερο, υπαρχει, εκρηκτικο, εμμονες, εμφάνιση, εποχη, επιτυχια, επιθυμια, ερωφιλη, ερχεται, ετικέτα, εναυσμα, ζευγαρια, ιδια, ηλικια, θες, ηχο, μακιγιαζ, μηνες, μυστικο, μπυρες, μπορεις, μαρια, μυθιστορημα, ναμα, νοημα, παντα, ορια, παυλος παυλιδης, παυλιδης, πεμπτη, ροζ, πολιτεια, ροκ, σαββατο, σετ, σιγουρα, σοου, συγχρονο, τυχοδιωκτης, φαντασματα, φεστιβαλ, φημη, φορα, χρονος, χρωμα, ψυρρη, ψηφοφορία, ομορφα, ωρες, αντρες, arena, dance, berlin, blues, crown, detroit, δημητρης, duffy, love, royal, fear, heart, floor, γευσεις, greek, heavy, hollywood, ηρωας, χωρα, ιδιαιτερο, leon, pub, καρδιες, κρεας, κυριακη, list, netflix, νιωθεις, nos, παυλος, peacock, piraeus, πήχη, πληροφοριες, pop, ποτο, party, rock, studio, studios, set, singles, σκηνη, single, τολης, τραπεζα, underground, θεματα, υλικο, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα