Γυναίκα μπαίνει σε φλεγόμενο δάσος για να σώσει μωρό κοάλα

13:19 20/11/2019 - Πηγή: People

Λίγους μήνες μετά την καταστροφή του Αμαζονίου, είναι η Αυστραλία που βλέπει μεγάλες εκτάσεις της να οδηγούνται στην απανθράκωση. Εκτάσεις, μα και ζώα. Από τις αρχές του μήνα οι φωτιές έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και σε συνδυασμό με την ανομβρία, δεν προβλέπεται να περιοριστούν σύντομα. Οι αρχές της χώρας κάνουν λόγο για πυρκαγιές που θα διαρκέσουν για αρκετό καιρό ακόμα. Και να σκεφτεί κανείς πως το αυστραλιανό καλοκαίρι είναι στις πολύ αρχές του.

Ήδη σε αρκετές περιοχές η θερμοκρασία έχει φτάσει

τους 42 βαθμούς και οι προβλέψεις για όσα θα έρθουν είναι ως και τρομακτικές.

Φαινόμενα υψηλών θερμοκρασιών και πυρκαγιών στην Αυστραλία παρατηρούνταν κάθε χρόνο τέτοια εποχή, αλλά πάντοτε με ελεγχόμενο τρόπο, όχι σε τέτοια έκταση.

Πάρα πολλές περιοχές στα νότια της χώρας έχουν εκκενωθεί, ενώ αναμένεται να συμβεί το ίδιο και με περιοχές στα κεντρικά και βόρεια. Ανάμεσα στις χιλιάδες εικόνες καταστροφής, με καμμένη γη και νεκρά ζώα, υπάρχουν και εικόνες που σε γεμίζουν δύναμη. Όχι μόνο εμάς ως μακρινούς θεατές, αλλά και τους πυροσβέστες που έχουν κινητοποιηθεί σε κάθε πολιτεία για να τα βάλουν με την πύρινη λαίλαπα.

Η πιο πρόσφατη εικόνα, βίντεο για την ακρίβεια, είναι αυτό που δείχνει μια μεσήλικα να έχει βγάλει τη μπλούζα της και να έχει μπει σε φλεγόμενη περιοχή σε δάσος με σκοπό να σώσει ένα μωρό κοάλα που δεν μπορεί να διαφύγει κι έχει σκαρφαλώσει σε ένα δέντρο. Το τυλίγει με τη μπλούζα της και το μεταφέρει άμεσα στην ασφάλεια, ενώ του δίνει και νερό.

Watch the moment this woman runs towards a raging bushfire in order to save a badly burned koala

The woman even took off her top to save the crying animal who had been injured by the flames.

Find more about Australia's helpless victims here: https://t.co/YzE9AgJ773 pic.twitter.com/ZnCgcSu33b

Sky News (@SkyNews) November 19, 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα