Φωτογραφία ετοιμόγεννης κάνει τον γύρο του κόσμου: η παραμόρφωση των οστών που σόκαρε τους πάντες

15:44 30/9/2019 - Πηγή: People

Έχουμε δει πολλά στιγμιότυπα και πρόσωπα να γίνονται viral, αλλά αυτή τη φορά ήταν μια εντελώς ασυνήθιστη εικόνα που μοιράστηκε και σχολιάστηκε με δέος και θαυμασμό.

Η φωτογραφία, που ανέβηκε στα Facebook από το κέντρο τοκετού Tangi Birth Services, δείχνει μια ετοιμόγεννη γυναίκα σκυμμένη στην αίθουσα τοκετού, με τα κόκκαλα της πλάτης της να έχουν πεταχτεί προς τα έξω.

Το τεράστιο εξόγκωμα στο κάτω μέρος της πλάτης της γυναίκας είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο, εξηγούν οι ειδικοί. Το συγκεκριμένο

σημείο του σώματος ονομάζεται «rhombus of Michaelis», γιατί έχει το σχήμα ρόμβου, και το κόκκαλο της σπονδυλικής στήλης έχει μετακινηθεί προς τα έξω προκειμένου να αυξηθεί η διάμετρος της λεκάνης. Το φαινόμενο είναι γνωστό και ως «άνοιγμα της πλάτης» και συμβαίνει φυσιολογικά στο σώμα προκειμένου να εξασφαλίσει το σώμα χώρο στο βρέφος ενώ εκεί προσπαθεί να γεννηθεί.

Η ανάρτηση έκανε αμέσως τεράστια αίσθση συγκεντρώνοντας 22.000 σχόλια και 50.000 shares, με τους περισσότερους βεβαίως να σχολιάζουν την απίστευτη δύναμη του γυναικείου σώματος.

Η αλήθεια, βεβαίως, είναι ότι η φωτογραφία είχα αρχικά αναρτηθεί στο Instagram της κλινικής Baylor University Medical Center at Dallas τον περασμένο Ιανοάριο, αλλά ήταν η αναπαρωγή της από τη συγκεκριμένη σελίδα στο Facebook που την έκανε viral στον κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φωτογραφία,fotografia