Δημήτρης Ινδαρές: Κύμα συμπαράστασης για τον σκηνοθέτη που ξυλοκοπήθηκε χωρίς λόγο και κρατείται με τους γιους του στη ΓΑΔΑ

15:05 19/12/2019 - Πηγή: People

«Η κατάσταση που βιώνουμε είναι τραγική. Δεν μπορώ να περιγράψω αυτό που μας συμβαίνει. Πραγματικά δεν μπορώ να ούτε να μιλήσω» δηλώνει συγκλονισμένη στο thebest.gr η Έρση Σπαρτιώτη, γυναίκα του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ, η οποία είδε την ΕΛ.ΑΣ. να κάνει το πρωί της Τετάρτης έφοδο στο σπίτι τους με την αιτιολογία ότι συμμετείχαν στην κατάληψη του διπλανού κτηρίου. Ο Δημήτρης Ινδαρές ξυλοκοπήθηκε χωρίς καμία αιτία, ενώ μαζί του συνελήφθηκαν και οι δυο γιοι του.

Όπως αναφέρεται από χθες, η αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι τους και ζήτησε να μπει στο σπίτι τους χωρίς να

διαθέτει ένταλμα. Ο Δημήτρης Ινδαρές και η γυναίκα του αρνήθηκαν την είσοδο και ακολούθησε η επιδρομή από την ταράτσα που οδήγησε σε ξυλοδαρμό του, αλλά και των γιων τους, σύμφωνα με την κυρία Σπαρτιώτη.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, ο κύριος Θοδωρής Μαντάς ανέφερε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα ότι οι αστυνομικοί παρεμπόδισαν την επικοινωνία του κυρίου Ινδαρέ μαζί του αντιβαίνοντας στο νόμιμο δικαίωμά του και απαιτήθηκε παρέμβαση του κυρίου Χρυσοχοΐδη για να μπορέσει να δει τον πελάτη του.

Είναι χαρακτηριστικά και όσα αναφέρει η δικηγόρος Άννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου σε ανάρτησή της στο Facebook.

«Δυστυχώς τα επεισόδια στο Κουκάκι έγιναν σε σπίτι φιλικό μου. Με την έφοδο στην παράπλευρη του γνωστού μου σπιτιού κατάληψη και επειδή όπως δήλωσαν είχαν διαφύγει δύο καταληψίες τα κάνανε γυαλιά καρφιά στους ανθρώπους δίπλα γιορτιάρες μέρες που είναι! Τους πλάκωσαν στο ξύλο στη ταράτσα τους τα δύο τους παιδιά και τον πατέρα και κάνανε λαμπόγιαλο το σπίτι τους! Τι ψάχνετε ; Οτιδήποτε παράνομο. Εχει κηρυχθεί στρατιωτικός νόμος και δεν το ξέρουμε;

Τέλος ξυλοδαρμένοι πήγανε στη ΓΑΔΑ από όπου φαντάζομαι θα αφεθούν. Μήπως πρέπει να κρύψουμε τα βιβλία που διαβάζουμε, όλο και κάτι ανατρεπτικό και μαρξιστικό θα βρεθεί. Είναι δυνατόν να τρώς ξύλο απο το πουθενά γιατί ρωτάς τι στο καλό γυρεύουν τα ΜΑΤ στην ιδιοκτησία σου; Τον πατέρα τον βγάλανε σχεδόν γυμνό και δαρμένο, τους είχανε μπρούμιτα στην ταράτσα. Οταν τους πήραν για τη ΓΑΔΑ ούτε τα παπούτσια τους δεν τους άφηναν να πάρουν! Κύριε Χρυσοχοΐδη μαζέψτε τους η ευθύνη σας είναι μεγάλη!».

Τα όσα έχουν συμβεί από χθες, αλλά και το γενικότερο κλίμα αστυνομικής βίας τον τελευταίο καιρό έχουν προκαλέσει έντονο αναβρασμό, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει εκστρατεία συμπαράστασης προς τον κύριο Ινδαρέ και την οικογένεια του.

Στο πλευρό του τάχθηκε από την πρώτη στιγμή η Ένωση Σκηνοθετών Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου που σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «Παρακολουθούμε σοκαρισμένοι την αδικαιολόγητη και βίαιη σύλληψη του εξαιρετικού συναδέλφου μας και μέλους της ΕΣΠΕΚ Δημήτρη Ινδαρέ και της οικογένειάς του. Θα επικοινωνήσουμε για τις όποιες εξελίξεις, προσμένοντας επίσημες ανακοινώσεις και εξηγήσεις».

Ο Παντελής Βούλγαρης, που έχει συνεργαστεί μαζί του, δήλωσε σοκαρισμένος στον ραδιοφωνικό σταθμό του Πρώτου Θέματος τα εξής: «Τον Δημήτρη τον ξέρω πολλά χρόνια. Ενημερώθηκα από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και την γυναίκα του για το τι συνέβη και το θεωρώ αδιανόητο αυτό που έγινε. Η σύζυγός του με διαβεβαίωσε ότι ο ένας γιος τους, που σπουδάζει στην Πάτρα, είχε γυρίσει πριν από δυο ημέρες στην Αθήνα. Η σύζυγός του, είναι μια γυναίκα ψύχραιμη και με διαβεβαίωσε ότι τα παιδιά τους δεν έχουν καμία σχέση με την κατάληψη. Είναι ασύλληπτο να έχει συλληφθεί αυτός και τα παιδιά του».

Με τη σειρά της κι η Ελένη Ράντου έκανε μια σχετική ανάρτηση στο Facebook.

ΕΧΟΝΤΑΣ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΙΝΔΑΡΕ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΩΣ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΕΙΑ. Σε όλη μας τη…

Geplaatst door Eleni Rantou op Woensdag 18 december 2019

Ενδεικτικό του αναβρασμού που επικρατεί στον καλλιτεχνικό κόσμο είναι και το post του ηθοποιού Αλέξανδρου Λογοθέτη.

Τα ψέματα που θα πει ο κρατικός μηχανισμός για να δικαιολογήσει το αδικαιολόγητο είναι φρικτά. Όχι μόνο τα παιδιά του…

Geplaatst door Alexandros Logothetis op Woensdag 18 december 2019

Το who is who του Δημήτρη Ινδαρέ

Ο Δημήτρης Ινδαρές γεννήθηκε το 1964 στην Πάτρα και σπούδασε Πολιτική Επιστήμη και Διεθνείς Σχέσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (1987) και Σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου (1987). Η πρώτη του σκηνοθετική δουλειά ήταν με την ταινία μικρού μήκους «Η κυρία Έρση», ενω είχε προηγηθεί η σεναριακή του συμμετοχή στην ταινία «Το κυνήγι της πάπιας» το 1991. Η πρώτη του μεγάλου μήκους ήταν το 1995 με την ταινία «Ο τσαλαπετεινός του Wyoming» που βραβεύτηκε με το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας και Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη στο 36ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Το 2003 του απονεμήθηκε το Βραβείο Σεναρίου στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του 44ο Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης για την ταινία «Γαμήλια Νάρκη» και το 2004 το Platinum βραβείο για Καλύτερη Κωμωδία στο WorldFest – Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Χιούστον για την ίδια ταινία. Στο βιογραφικό του έχει και αρκετά διαφημιστικά που έχει σκηνοθετήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα