Αυτό το τρένο κάνει το ταξίδι στην Ευρώπη μοναδική εμπειρία

08:12 25/6/2019 - Πηγή: People

1 από 5

2 από 5

3 από 5

Sponsored Ad

4 από 5

5 από 5

Ταξίδι με τρένο; Γιατί όχι! Αλλά όχι με οποιοδήποτε τρένο. Το Belmond’s Venice Simpson – Orient Express σας προσφέρει τη δυνατότητα να ταξιδέψετε στην Ευρώπη βιώνοντας, όμως, και την …επιστροφή σε άλλες εποχές. Στο εσωτερικό του μπορείτε να δείτε όλα όσα υπάρχουν μέσα σε μια πολυτελή vintage

αμαξοστοιχία.

Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο τρένο να ξεχωρίζει είναι οι εντυπωσιακές του λεπτομέρειες, όπως ο πιανίστας στο μπαρ και η διακόσμηση από στιλβωμένο ξύλο κερασιάς στο εσωτερικό των καμπινών. Αυτές, και η μακρά του ιστορία,  που ξεκινάει το 1977  όταν ο ιδρυτής του Belmond, James B. Sherwood, αγόρασε δυο vintage βαγόνια που στη συνέχεια ενώθηκαν με άλλα για να ξεκινήσει τελικά τα ταξίδια τη η αμαξοστοιχία το 1982.

Μετά από χρόνια προσεκτικής αποκατάστασης από δεξιοτέχνες μάστορες, το Orient-Express ταξιδεύει σήμερα ως ένα «έργο τέχνης» κάνοντας πολλαπλές διαδρομές στην Ευρώπη, σε πόλεις όπως το Λονδίνο τη Βενετία, αλλά και το Παρίσι.

Διαμονή

Οι κομψές art-deco καμπίνες, που έχουν αποκατασταθεί από τη δεκαετία του 1920, αποτελούν την επιτομή της «διαχρονικής γοητείας», όπως τις χαρακτηρίζει το Belmond. Tα μονόκλινα, ή και δίκλινα κρεβάτια τους, μπορούν να μετατραπούν και σε καθίσματα.

Φαγητό και Ποτό

Ο chef του τρένου, Christian Bodiguel, επιλέγει τοπικά προϊόντα (θαλασσινά από την παραλιακές περιοχές της Γαλλίας, τρούφες από την ύπαιθρο) για να δημιουργήσει ένα εκλεκτό μενού για τους επισκέπτες του τρένου. Οι ταξιδιώτες μπορούν να δειπνήσουν σε τρεις διαφορετικές τραπεζαρίες: το κομψό μπλε και χρυσό μπαρ 3674, το Côte d’Azur, που χτίστηκε το 1920 και το Etoile du Nord, η τραπεζαρία με τα λευκά τραπεζομάντιλα και τις βελούδινες πολυθρόνες που συνθέτου μια ιδιαίτερα ρομαντική ατμόσφαιρα. Το Champagne Bar προσφέρει την καλύτερη vintage σαμπάνια που σερβίρεται σε γυάλινα σκεύη Lalique κάνοντας το κόσμο να νιώθει πως έχει γυρίσει ο χρόνος πίσω στην αίγλη της δεκαετίας των 20s.

Οι διαδρομές

Ανεξάρτητα από το ποιο ταξίδι θα επιλέξουν να κάνουν οι ταξιδιώτες με το Orient- Express, η πολυτέλεια που θα βιώσουν γίνεται αισθητή από το πρώτο λεπτό που θα βρεθούν μέσα στο τρένο. Το τρένο διασχίζει διάφορες πόλεις, με τη διαδρομή από το Λονδίνο στη Βενετία διαμέσου της γαλλικής επαρχίας και των ελβετικών κοιλάδων να είναι η πιο κλασική. Άλλες διαδρομές περιλαμβάνουν το Παρίσι – Κωνσταντινούπολη, Παρίσι- Βερολίνο, Παρίσι – Βερόνα και Λονδίνο- Βερόνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα