Ιωάννα Ασημακοπούλου: «Είμαι των μακροχρόνιων σχέσεων»

07:41 25/6/2019 - Πηγή: People

Για πέντε χρόνια ξυπνούσε κάθε πρωί και καλούνταν να ενσαρκώσει τον ρόλο της Αντωνίας στην επιτυχημένη σειρά του Alpha Το Σόι Σου. Μπορεί η καθημερινότητα, τα βιώματα και τα στοιχεία του χαρακτήρα της Ιωάννας Ασημακοπούλου να διαφέρουν από αυτά της τηλεοπτικής συζύγου του Αλέξανδρου Μπουρδούμη, ωστόσο η ίδια παραδέχεται ότι «Αυτό τον ρόλο τον αγάπησα και θα τον έχω πάντα μέσα στην ψυχή μου». Δεν ήταν λίγες οι φορές που ήρθε σε επαφή με γυναίκες που ταυτίζονταν με την Αντωνία και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε με την τηλεοπτική της πεθερά,

Μίρκα Παπακωνσταντίνου.

«Προσωπικά δεν έχω βιώσει τέτοια προβλήματα στη ζωή μου και δεν τα είχα ακούσει ούτε καν από φίλους μου. Στην αρχή πίστευα ότι οι σκηνές ήταν λίγο υπερβολικές σε σχέση με την πραγματικότητα, λόγω κωμωδίας.

Λαμβάνοντας όμως όλα αυτά τα μηνύματα στα social media συνειδητοποίησα ότι υπάρχουν πολλές γυναίκες σαν την Αντωνία. Μου έγραφαν “Τι θα γίνει με την πεθερά; Κι εγώ τα ίδια τραβάω”, μου έλεγαν τις ιστορίες τους και τους απαντούσα “Δεν ξέρω πώς να σας βοηθήσω”» λέει γελώντας. «Αυτό γίνεται εδώ και πέντε χρόνια. Συμπάσχω με αυτές τις γυναίκες και προσπαθώ να τους δώσω λίγο κουράγιο».

Την Τρίτη 25 Ιουνίου ολοκληρώνεται η σειρά με την προβολή του τελευταίου επεισοδίου, η Ιωάννα όμως συνεχίζει το δικό της επαγγελματικό ταξίδι συμμετέχοντας στην παράσταση Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής, σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη.

«Είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε, είναι από τους ανθρώπους που θαυμάζω και χαίρομαι πολύ για αυτή τη συνάντηση. Η πρότασή του με εξέπληξε θετικά και είπα αμέσως το “ναι”. Ξεκινάμε στις 3 Ιουλίου από το Κατράκειο Θέατρο και πάμε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Τελειώνουμε τον Σεπτέμβριο, με ένα μικρό διάλειμμα στις 15 Αυγούστου. Θα κάνουμε μια παύση για να μαζέψουμε δυνάμεις και θα συνεχίσουμε. Πιστεύω βέβαια ότι η περιοδεία σε τροφοδοτεί με ενέργεια. Όταν κάνεις κάτι που πιστεύεις και αγαπάς, δεν αισθάνεσαι τη σωματική κούραση».

Από μικρή τη χαρακτήριζε το πάθος για ό,τι μπορούσε να εξάψει τη φαντασία της, ενώ ήταν αφοριστικά αδιάφορη απέναντι σε όσα δεν τις κινούσαν το ενδιαφέρον. «Ήμουν ένα ντροπαλό αλλά ταυτόχρονα αντιδραστικό παιδί. Ήταν σαν να υπήρχε κάτι μέσα μου που δεν είχε εκφραστεί. Αντιδρούσα στους κανόνες, δεν ήμουν πειθαρχημένη. Όταν όμως μπήκα στο θέατρο, τα πράγματα άλλαξαν. Δεν ήταν μια τυχαία επιλογή.

Ήθελα να γίνω ηθοποιός από πολύ μικρή. Έβλεπα συχνά με τους γονείς μου τόσο παραστάσεις παιδικού θεάτρου όσο και ενηλίκων. Μπορεί κάποιες φορές να μην καταλάβαινα τι ήθελαν να πουν αλλά έβλεπα την ενέργεια των ηθοποιών και τη διαφορετική υπόστασή τους. Αντιλαμβανόμουν ότι κάτι γίνεται με τους ανθρώπους όταν πατάνε το πόδι τους επί σκηνής. Ήθελα να το ανακαλύψω και το έλεγα. Φανταζόμουν πώς θα είναι οι σπουδές, το διάβασμα, η εκτέλεση ενός ρόλου. Ήταν κάτι που το δούλευα μέσα μου και χρόνο με τον χρόνο το έχτιζα, ώσπου πήρα την απόφαση και είπα ότι “Αυτό θέλω να κάνω”. Ήμουν συγκεκριμένη εξαρχής και δεν λοξοδρόμησα, ήθελα μόνο αυτό και ήμουν απόλυτη» δηλώνει και συνεχίζει:

«Οι γονείς μου ήταν δίπλα μου σε όλη αυτή τη διαδικασία, είχαν βέβαια πάντα το άγχος να σπουδάσω και κάτι άλλο, αλλά εγώ δεν μπορούσα να εστιάσω αλλού. Ακόμα και αν προσπαθούσα, δεν θα κατάφερνα να συγκεντρωθώ σε κάτι διαφορετικό. Για να καταλάβεις, από μικρή οι δάσκαλοι έλεγαν στους γονείς μου “Όταν στην Ιωάννα αρέσει κάτι δίνεται με όλο της το είναι, όταν δεν την αρέσει είναι απόλυτη, αδιάφορη και δεν προσέχει καθόλου”. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό μου».

Αποφοίτησε από το Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας του Γιώργου Κιμούλη το 2006, ενώ μετράει 13 χρόνια στο θέατρο και την τηλεόραση. Μιλώντας για την οικονομική ανασφάλεια που επικρατεί στον χώρο, τονίζει: «Είναι στη φύση της δουλειάς μου. Δεν υπάρχει σταθερότητα και δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος. Ακόμη και αν παίζεις στην τηλεόραση, δεν ξέρεις αν θα πάει καλά. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος ηθοποιός που δεν προβληματίζεται πάνω σε αυτό. Εγώ το έχω αποδεχτεί, συνειδητοποιώντας ότι η αγάπη για τη δουλειά μου υπερνικάει όλους τους φόβους. Δεν με έχω φανταστεί να κάνω κάτι άλλο και δεν υπάρχει plan b στη ζωή μου. Αν χρειαστεί, θα μπω στη διαδικασία να ψάξω τι θα κάνω. Η ζωή σε οδηγεί να κάνεις πολλά πράγματα όταν έχεις ανάγκη».

Η συμμετοχή της στο σίριαλ του Alpha, σε συνδυασμό με το θέατρο, μπορεί να καθιστά συχνά εξαντλητικό το πρόγραμμά της, όμως η ίδια δεν παραπονιέται. «Είναι ευχής έργο να έχεις δουλειά και στα δύο. Όταν όμως πρέπει να σηκωθείς στις 6.00 το πρωί για να ξεκινήσεις στις 8.00 τα γυρίσματα, να τελειώσεις το απόγευμα, να φύγεις απευθείας για πρόβα στο θέατρο και να γυρίσεις σπίτι αργά το βράδυ, είναι αντικειμενικά κουραστικό. Με τον καιρό βέβαια το συνηθίζεις και αυτή η ρουτίνα είναι ωραία στη δουλειά μας. Το αποτέλεσμα και η αγάπη που εισπράττεις από τον κόσμο δεν σου δίνει το περιθώριο να αισθανθείς την κούραση».

Αλήθεια, αν έπρεπε να επιλέξει ανάμεσα σε τηλεόραση και θέατρο, τι θα διάλεγε; «Το θέατρο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μειώνω την τηλεόραση, γιατί αγαπάω και τα δύο. Ηθοποιός, όμως, έγινα πρωτίστως για να παίζω στο θέατρο. Η διαδικασία και ο τρόπος προσέγγισης των πραγμάτων είναι τελείως διαφορετική. Ζεις το “moment to moment”, που λέμε».

Ρίχνοντας μια ματιά στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, βλέπω ότι χαρακτηρίζει τον εαυτό της traveler. «Αγαπώ πολύ τα ταξίδια και προσπαθώ να φεύγω όποτε μπορώ. Ανήκω στη γενιά που οι περισσότεροι φίλοι μου έφυγαν ως οικονομικοί μετανάστες στο εξωτερικό. Επομένως έχω δικούς μου ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και έτσι μου δίνεται η ευκαιρία να ταξιδεύω πολύ. Θέλω να βλέπω έναν τόπο ολοκληρωμένα, αν και συχνά δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για να το κάνω. Για να καταλάβεις, έχω στα σχέδιά μου κάποια στιγμή να κάνω road trip στην επαρχία της Γαλλίας. Γνωρίζοντας άλλους πολιτισμούς και ανθρώπους ανοίγει το μυαλό σου».

Συνεχίζει με παιχνιδιάρικη διάθεση να μου διηγείται ευτράπελα περιστατικά από τις επισκέψεις της σε άλλες χώρες. «Θυμάμαι μια φορά που ήμουν στην Ιταλία και είχα αγοράσει εισιτήρια για να πάω να δω μια παράσταση όπερας στη Σκάλα του Μιλάνου. Είχα φορέσει τα καλά μου και όταν πήγα εκεί συνειδητοποίησα ότι ενώ είχα πληρώσει για να καθίσω σε μια συγκεκριμένη θέση προκειμένου να το απολαύσω, μου είχαν δώσει λάθος εισιτήρια, με αποτέλεσμα να με βάλουν τέρμα Θεού. Προσπαθούσα να συνεννοηθώ μιλώντας λίγα ιταλικά, αγγλικά και ελληνικά. Έλεγα το πρόβλημά μου στις ταξιθέτριες. Προσπαθούσαν να με καταλάβουν αλλά ήταν δύσκολο γιατί δεν μιλούσαν καλά αγγλικά. Ήταν πολύ αστείο. Κάποια στιγμή με λυπήθηκαν και με έβαλαν σε έναν άλλο εξώστη. Οι φίλοι μου με παρατηρούσαν γελώντας και απορώντας πώς κατάφερα να συνεννοηθώ».

Την κοινωνικότητα και την εξωστρέφειά της την αντιλαμβάνεται κανείς από την πρώτη στιγμή που τη γνωρίζει. Δίνει και δίνεται στους ανθρώπους και, όπως αποκαλύπτει, «Είμαι πολύ ενθουσιώδης εκ φύσεως, τόσο στον έρωτα όσο και στη φιλία».

Βρίσκεται σε μια ευτυχισμένη σχέση, προτιμάει ωστόσο να κρατάει την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. «Είμαι άνθρωπος των μακροχρόνιων σχέσεων. Ο σύντροφός μου δεν βρίσκεται στον ίδιο επαγγελματικό χώρο με εμένα. Υπάρχει μια ωραία γέφυρα με τους ανθρώπους που η καθημερινότητά τους είναι διαφορετική» εξομολογείται, ενώ μοιράζεται τις σκέψεις γύρω από το ενδεχόμενο δημιουργίας οικογένειας:

«Αν μπω στη διαδικασία να κάνω οικογένεια, θα πρέπει λογικά να απέχω για κάποιο διάστημα από τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις. Αν θέλω να κάνω ένα παιδί, για παράδειγμα, είναι λογικό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης να μείνω εκτός. Η οικογένεια είναι ένα πλάνο που έχω στη ζωή μου, ποτέ όμως δεν έκανα συγκεκριμένα σχέδια επί του προσωπικού γιατί με αγχώνουν και με καταπιέζουν. Θεωρώ ότι αυτά τα φέρνει η ζωή. Και αν δεν τα φέρει, δεν πειράζει, γιατί πολλές φορές ξέρει καλύτερα από εμάς».

Συγχωρεί τα λάθη των ανθρώπων που αγαπάει αλλά θέλει τον χρόνο της. «Αυτό που δεν ανέχομαι είναι το θράσος, την αδιακρισία και το ψέμα. Γνωρίζω όμως ότι όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Αν σε καταδικάσω, θα με καταδικάσεις κι εσύ. Αυτό είναι κάτι που δεν θέλω να συμβεί γιατί ξέρω ότι κι εγώ θα κάνω κάποιο λάθος. Όλα αυτά είναι μέσα στη ζωή» προσθέτει η Ιωάννα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Όλγα Τζίμου

Πηγή: People

Keywords
ιωαννα, road trip, alpha, media, ιουνίου, θεατρο, ελλαδα, αθηνα, συμμετοχή, σημαίνει, instagram, road, trip, γαλλια, εισιτήρια, people, κινηση στους δρομους, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, eurobank alpha, alpha eurobank, Καλή Χρονιά, η ζωη ειναι ωραια, η ζωη, instagram, χωρες, δουλεια, ηθοποιος, ιταλια, ιταλικα, προγραμμα, τηλεοραση, ψεμα, alpha, αγαπη, αγχος, ανθρωπος, βραδυ, βρισκεται, γεφυρα, γινει, γινεται, γονεις, γυρισματα, διαστημα, δωσει, ευκαιρια, υπαρχει, εισιτήρια, ενεργεια, εξωστρεφεια, επρεπε, ζωη, ζωη μου, ιδια, ιδιο, θρασος, λαθη, λαθος, μακρια, ματια, μηνυματα, μιρκα παπακωνσταντινου, μικρο, μπορεις, μυαλο, παντα, οικογενεια, ολγα, παιδι, παθος, παμε, παπακωνσταντινου, πεθερα, προβληματα, πρωι, ψυχη, ρολο, σιγουρος, συγκεκριμενα, σειρα, συμμετοχή, σιριαλ, σκεψεις, σκηνες, σκηνοθεσια, σοι, σπιτι, συγχρονο, σχεδια, ταξιδια, τριτη, φαντασια, φυση, φορα, χρονος, ελληνικα, road, φιλοι, ιουνίου, media, μια ματια, μια φορα, road trip, σημαίνει, ταξιδι, trip, θελω να, θετικα, βιωματα
Τυχαία Θέματα