Και μέσα από τη φωτιά, ελπίδα: ποια είναι η κοπέλα από το Μάτι που γύρισε σελίδα στη ζωή της

00:21 25/6/2019 - Πηγή: People

Την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019, στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Λυρείου στο Μάτι Αττικής, ένωσαν τις ζωές τους με τα ιερά δεσμά του γάμου η Όλγα και ο Θεόδωρος. Θα μπορούσαν να είναι ένα από τα τόσα ζευγάρια που παντρεύονται μήνα Ιούνιο, όμως αυτός ήταν ο πρώτος γάμος, ο δικός τους, που τελέστηκε μετά τη φονική πυρκαγιά του περσινού καλοκαιριού.

Η Όλγα είχε μεγαλώσει στο Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα για όλα αυτά τα χρόνια ήταν η οικογένεια της, ο δικός της οδηγός στη ζωή, ο δικός της πατέρας και μητέρα μαζί.

Στα σκαλιά της εκκλησίας μαζί της, αντί άλλου συνοδού που θα την παρέδιδε στον γαμπρό, βρέθηκε η καθηγουμένη της Μονής.

«Ένα από τα παιδιά μας, που ήταν από μικρό εδώ, μεγάλωσε, εξελίχθηκε, σπούδασε, εργάστηκε και τώρα φτιάχνει τη δική της οικογένεια», δήλωσε συγκινημένη, χωρίς, όμως να ξεχνά εκείνη την τραγική μέρα, η καθηγουμένη Μαρία.

Πλήθος κόσμου ήταν κοντά στο ζευγάρι, ένα μήνυμα για τη χαρά του, αλλά και για τη ζωή που ανθίζει ακόμη και στις πιο κακοτράχαλες, τις πιο κατακαμένες πλαγιές.

Περήφανος κι ο Θεόδωρος δεν έκρυβε την ευτυχία για την κοπέλα που βρισκόταν στο πλευρό του, δεν αρνιόταν μια κουβέντα σε δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία που είχαν ενημερωθεί για το χαρμόσυνο γεγονός.

Όσο για το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα, καθόλου τυχαία δεν θεωρείται ένα αλλιώτικο παιδικό χωριό. Ιδρύθηκε το 1967 από 12 μοναχές, που είχαν ξεκινήσει τη φιλανθρωπική τους δράση τις δεκαετίες του ’50 και ’60. Από το 1969 κι έπειτα το Ίδρυμα ευεργετήθηκε με τη σημαντική δωρεά του αείμνηστου καπετάνιου του Εμπορικού Ναυτικού Μάρκου Λύρα που βοήθησε στην υλοποίηση του οράματός τους.

Περισσότερα στο Ethnos.gr 

Keywords
Τυχαία Θέματα