Luca Hänni: «Ο Κακουριώτης πρέπει να πάει στη Eurovision»

15:19 28/6/2019 - Πηγή: People

Πριν από οκτώ χρόνια, ο Luca Hänni στέφθηκε νικητής ενός από τα μεγαλύτερα μουσικά shows στη Γερμανία και, έκτοτε, η ζωή του άλλαξε. Τα τραγούδια του σημειώνουν επιτυχία ακόμα και έξω από τα σύνορα της χώρας του, της Ελβετίας, την οποία εκπροσώπησε στη φετινή Eurovision. Με το «She Got Me», που κυκλοφορεί σε Ελλάδα και Κύπρο από την Panik Records,

ο Luca κατέκτησε την 4η θέση στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά την πρώτη στις καρδιές πολλών ανθρώπων σε όλη την Ευρώπη.

Με αφορμή την εμφάνισή του στα MAD VMA 2019, όπου εμφανίστηκε μαζί με τον Βαγγέλη Κακουριώτη και έβαλαν «φωτιά», το peoplegreece συνάντησε τον ταλαντούχο 24χρονο τραγουδιστή στα γραφεία της Panik Records. Προσιτός, χαμογελαστός και με μία συστολή που δε θυμίζει σταρ, απάντησε σε όλες μας τις ερωτήσεις!

Στα 17 σου κέρδισες σε ένα από τα μεγαλύτερα Γερμανικά μουσικά show. Πόσο άλλαξε αυτή η νίκη τη ζωή σου;

Όταν πήρα την απόφαση να ασχοληθώ πιο επαγγελματικά με τη μουσική, ήμουν 15 – 16 χρονών. Ήταν πάντα όνειρό μου το να κάνω κάτι στη μουσική. Έτσι αποφάσισα να συμμετάσχω στο συγκεκριμένο show. Σήμερα, 8 χρόνια μετά, η μουσική έχει γίνει το επάγγελμά μου οπότε μπορώ να πω με σιγουριά πως αυτή η απόφαση αποδείχθηκε ως η καλύτερη που έχω πάρει μέχρι σήμερα.

Ας πιάσουμε το κεφάλαιο Eurovision… Πως ήταν σαν εμπειρία; Θα ήθελες να συμμετάσχεις ξανά κάποια στιγμή στο μέλλον;

Ήταν ό,τι καλύτερο έχω ζήσει μέχρι σήμερα στην καριέρα μου. Η καλύτερη εμπειρία της ζωής μου. Προφανώς θα το έκανα ξανά και μάλιστα με μεγάλη χαρά. Δεν εννοώ την επόμενη χρονιά, αλλά κάποια στιγμή στο μέλλον, γιατί όχι;

To τραγούδι σου, «She Got Me», σημειώνει μεγάλη επιτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Πως αισθάνεσαι για αυτή την επιτυχία: Φανταζόσουν ποτέ ότι θα συνέβαινε αυτό;

Με τίποτα. Είναι υπέροχο το ότι άνθρωποι εκτός Σουηδίας και Γερμανίας ακούνε τα τραγούδια μου. Όταν έφτασα στην Ελλάδα, στο αεροδρόμιο, υπήρχαν πολλά παιδιά και με αναγνώρισαν αμέσως. Άρχισαν να φωνάζουν και να μου μιλούν στη γλώσσα σας. Ήταν υπέροχο και ας μην καταλάβαινα τι έλεγαν, εκτός από το όνομά μου. Είναι πολύ όμορφο άνθρωποι από διάφορα μέρη του κόσμου να σε αναγνωρίζουν.

Ποια είναι η γνώμη σου για την Ελένη Φουρέιρα; Έτυχε να τη συναντήσεις στο Τελ Αβιβ;

Η Ελένη είναι φανταστική. Είναι υπέροχη performer, εξαιρετική.  Ο τρόπος που συνδυάζει το τραγούδι με το χορό, είναι μοναδικός. Μου αρέσει πάρα πολύ! Στο Τελ Αβίβ την συνάντησα και ανταλλάξαμε μερικές κουβέντες. Μου ευχήθηκε «καλή επιτυχία» και είπαμε να τα πούμε ξανά σύντομα. Μέχρι εκεί όμως, δεν είχαμε το χρόνο για να πούμε περισσότερα…

Αυτή την περίοδο δίνεις διάφορες συναυλίες ανά την Ευρώπη. Ποιο είναι το πιο θερμό κοινό που έχεις συναντήσει;

Σίγουρα το κοινό της Ελλάδας είναι πολύ θερμό. Τόσο στην τηλεοπτική μου εμφάνιση (σ.σ. εμφανίστηκε και τραγούδησε στο «Για Την Παρέα»), όσο και στην εμφάνισή μου στα MAD VMA, το feedback που πήρα από τον κόσμο ήταν μοναδικό. Δε μπορώ, όμως, να μην πω πως το κοινό είναι εξίσου θερμό και σε άλλες χώρες. Δε νομίζω πως μπορώ να ξεχωρίσω κάποια.  Για μένα η μεγαλύτερη ανταπόδοση είναι τα χαμόγελα που βλέπω στα πρόσωπα των ανθρώπων που βρίσκονται κάθε φόρα κάτω από τη σκηνή.

Στα MAD VMA σε είδαμε να μοιράζεσαι τη σκηνή με τον Βαγγέλη Κακουριώτη. Πως ήταν η συνεργασία σας;

Τον Βαγγέλη τον είδα πρώτη φορά μια μέρα πριν το show, στην πρόβα που κάναμε. Από την πρώτη κιόλας στιγμή καταλάβαμε πως θα είμαστε ένα δυνατό δίδυμο. Νιώθω πραγματικά πολύ χαρούμενος που μοιράστηκα τη σκηνή μαζί του! Ελπίζω να απολαύσατε το act μας.

Πολλοί είναι αυτοί, που θεωρούν πως ο Βαγγέλης Κακουριώτης είναι κατάλληλος για να πάει στη Eurovision…

Δεν μιλήσαμε καθόλου γι’ αυτό, όμως, είμαι σίγουρος πως η Eurovision του ταιριάζει πολύ. Θεωρώ πως θα τα πήγαινε καλά και είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσει με την πρώτη ευκαιρία.

Υπάρχει κάποιος άλλος Έλληνας καλλιτέχνης που γνωρίζεις και θα ήθελες να συνεργαστείς μαζί του;

Η αλήθεια είναι πως εκτός από την Ελένη Φουρέιρα και τον Βαγγέλη Κακουριώτη, δε γνωρίζω κάποιον άλλο. Προς το παρόν τουλάχιστον…

Έχεις βρεθεί ξανά στην Ελλάδα;

Όχι, αυτή είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στη χώρα σας. Αν και δεν έχω δει πολλά λόγω του προγράμματος για το show, τη βρίσκω πολύ όμορφη και οι άνθρωποι εδώ είναι πραγματικά υπέροχοι. Μάλιστα, είναι απολαυστικό να δουλεύει κανείς μαζί τους.

Ένιωσες ποτέ να σε τρομάζουν τα φώτα της δημοσιότητας;

Στην αρχή, πριν 8 χρόνια που ξεκίνησα,. σίγουρα με τρόμαζε λίγο όλο αυτό. Ήταν όλα πολύ πρωτόγνωρα για μένα. Η ζωή μου άλλαξε απότομα. Όμως, όσο πέρναγε ο καιρός, άρχισα να απολαμβάνω όλο και περισσότερο την  αγάπη που μου δείχνει ο κόσμος.

Παρακολουθώντας την πορεία σου, βλέπουμε πως αρκετές φορές έχεις συμμετάσχει σε συναυλίες με φιλανθρωπικό σκοπό. Θες να μας πεις λίγα λόγια γι’ αυτό;

Είναι κάτι που κάνω κάθε χρόνο. Συμμετέχω σε συναυλίες με ανθρωπιστικό χαρακτήρα. Θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό  να μπορέσω μέσω της μουσικής να περάσω ένα μήνυμα στον κόσμο, να τους ευαισθητοποιήσω, να ξυπνήσω τη συνείδηση μιας μερίδας ανθρώπων, να τους παρακινήσω να κάνουν πράγματα που θα βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη.

Είμαι σίγουρη πως κάθε μέρα λαμβάνεις πολλά μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδιαίτερα από κορίτσια. Ποιο είναι το πιο περίεργο μήνυμα που σου έχουν στείλει;

Ίσως τα μηνύματα που παίρνω από άντρες να είναι περισσότερα. Η αλήθεια είναι πως κάθε μέρα δέχομαι αρκετά μηνύματα και δεν σου κρύβω ότι μου αρέσει γιατί απολαμβάνω την επικοινωνία με τον κόσμο. Τα περισσότερα μηνύματα είναι καρδούλες, άλλα είναι από κόσμο που μου ζητά να εμφανιστώ στη χώρα του, σε άλλα μου λένε πόσο τους αρέσουν τα τραγούδια μου ή πόσο όμορφος είμαι. Υπάρχουν βέβαια και κάποια πιο ακραία που μου ζητάνε να παντρευτούμε, αλλά κάποιες «περίεργες» φωτογραφίες.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Αυτή τη περίοδο βρίσκομαι σε περιοδεία, στόχος μου είναι να εμφανιστώ σε όσες περισσότερες χώρες γίνεται. Να επικοινωνήσω τη μουσική μου σε όσο περισσότερο κόσμο μπορώ. Σίγουρα θέλω να βγάλω πολλά τραγούδια ακόμη τα οποία πάλι θα ταξιδέψω για να τα τραγουδήσω σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να πεις στους αναγνώστες μας:

Ότι τους ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για τη στήριξη και την αγάπη τους και ότι ελπίζω να μπορέσω να δώσω μερικές συναυλίες ακόμη εδώ για να τα πούμε ξανά από κοντά.


Keywords
Τυχαία Θέματα