11η Σεπτεμβρίου 2001: Η ημέρα που άλλαξε τον κόσμο – Το χρονικό των επιθέσεων και οι θεωρίες συνωμοσίας

10:24 11/9/2019 - Πηγή: People

Δεκαοκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης, όταν 19 αεροπειρατές κατέλαβαν τέσσερα επιβατηγά αεροσκάφη και κατάφεραν να συντρίψουν τρία εξ αυτών πάνω σε ισάριθμα εμβληματικά κτίρια.

Ηταν η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ δέχθηκαν ξένη επίθεση στο ηπειρωτικό έδαφός τους. Το φονικότατο τρομοκρατικό χτύπημα προκάλεσε τον θάνατο σχεδόν 3.000 ανθρώπων, τον τραυματισμό 6.000 ατόμων, ανυπολόγιστες καταστροφές και θεωρίες συνωμοσίας που τροφοδοτούνται μέχρι σήμερα. Επίσης, ανυπολόγιστος

είναι ο αριθμός εκείνων που πάσχουν από χρόνια προβλήματα υγείας εξ αυτού του γεγονότος.

Το πρώτο χτύπημα
Το πρώτο χτύπημα ήταν στις 8 και 45 το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 όταν αεροσκάφος της εταιρίας American Airlines, με 92 επιβαίνοντες, προσκρούει στον βόρειο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, κοντά στον 80ο από τους συνολικά 110 ορόφους του ουρανοξύστη, προκαλώντας καταστροφική έκρηξη.

Το κτίριο τυλίγεται στις φλόγες και ο πανικός που προκαλείται είναι άνευ προηγουμένου. Εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώνονται ακαριαία, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που πηδούν στο κενό για να σωθούν.

Το δεύτερο αεροπλάνο
Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η εκκένωση του Πύργου και ενώ οι εικόνες έκαναν τον γύρο του πλανήτη, ένα δεύτερο αεροπλάνο Boeing 767 της ίδιας εταιρείας, προσκρούσει 18 λεπτά αργότερα στις 9:03 π.μ., στο νότιο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.

Οι ΗΠΑ παραδίδονται στον εφιάλτη της τρομοκρατίας και η ανθρωπότητα παγωμένη αδυνατεί να κατανοήσει αυτό που συμβαίνει.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Fortunegreece.com

Keywords
Τυχαία Θέματα