Το ένα τέταρτο του ηλεκτρισμού χάνει η εταιρεία παροχής ρεύματος στο Ρίο

Oποιοσδήποτε σκέφτεται να αγοράσει τη μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρισμού του Ρίο ντε Τζανέιρο θα πρέπει να δώσει σημασία σε ένα συγκεκριμένο αριθμό: 24%.

Αυτός ο αριθμός είναι και το ποσοστό του ηλεκτρικού ρεύματος που η Light SA έχασε τον προηγούμενο χρόνο, σχεδόν διπλάσιο από τη μέση ποσότητα της υπόλοιπης χώρας. Το περισσότερο απ'αυτό οφείλεται

στις φαβέλες και στους κλέφτες ηλεκτρικού ρεύματος, όπου μέλη συμμοριών συνδέονται άμεσα με τα καλώδια του ρεύματος, ενώ η εταιρεία δεν μπορεί να ρισκάρει απεσταλμένους στις γειτονιές αυτές.

Η κλοπή είναι και ο κύριος λόγος που έχουν μειωθεί τα έσοδα της Light, ενώ δεν αναμένεται και βελτίωση. Η εταιρεία τέθηκε προς πώληση την προηγούμενη εβδομάδα από την Εnergetica Minas Gerais που ανήκει στο δημόσιο.

Αν και όλες, γενικά, οι εταιρείες παροχής ηλεκτρικού χάνουν ένα μικρό ποσοστό ηλεκτρισμού μέσω της διάδοσης στο δίκτυό τους, πάνω από το 90% των απωλειών της Light προέρχονται από την απάτη και την κλοπή. Περίπου το 45% αυτού οφείλεται στις χειρότερες γειτονιές του Ρίο, τις φαβέλες, όπου η Light παρέχει ρεύμα σε περίπου 10 εκατ. ανθρώπους. Πάνω από το 20% της γενικής παραγωγής ηλεκτρισμού που "χάνεται" στη Βραζιλία, είναι λόγω κλοπής στο Ρίο.

Keywords
Τυχαία Θέματα