Αίγινα: Θολή η εικόνα για τους τέσσερις επιβάτες του ταχύπλοου

Μπορεί να έχουν περάσει κάτι περισσότερο από 24 ώρες από τη στιγμή που το ταχύπλοο εμβόλισε το τουριστικό σκάφος στην Αίγινα στο στενό της Μονής, ωστόσο θολή παραμένει ακόμα η ταυτότητα των επιβατών του.

Αν και το Λιμενικό επισήμως επιβεβαιώνει ότι ο αριθμός των επιβατών ήταν τέσσερις, εντούτοις για το μοναδικό πρόσωπο για το οποίο έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία είναι ο 77χρονος που πιστεύεται ότι κρατούσε το τιμόνι του ταχύπλοου τη στιγμή του εμβολισμού.

Οι φήμες στο νησί της Αίγινας οργιάζουν για το ποιοι ήταν πάνω στο σκάφος καθώς αναζητούνται

μάρτυρες-κλειδιά που με τις μαρτυρίες τους θα μπορούσαν να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Την ώρα, δηλαδή, που πληροφορίες μιλούν για κάποιο νεαρό άτομο, συγγενικό πρόσωπο του 77χρονου, και τη νοσοκόμα του γηραιού άνδρα - καθώς οι γιατροί του είχαν συστήσει να βρίσκεται συνεχώς κοντά του ιατρική βοήθεια - που βρισκόταν πάνω στο ταχύπλοο, υπάρχουν άλλοι που μιλούν για ένα δεύτερο γηραιό ζευγάρι πάνω στο ταχύπλοο εκτός του 77χρονου και της νοσοκόμας του. Το βασικότερο σενάριο, πάντως, αυτή τη στιγμή είναι το τιμόνι του ταχύπλοου να κρατούσε ο 77χρονος και όχι ο νεαρός, χωρίς, ωστόσο, να αποκλείεται κατηγορηματικά και αυτό το σενάριο.

Τον αριθμό των τεσσάρων επιβαινόντων επιβεβαιώνει μιλώντας στο protothema.gr και ένας από τους θεωρούμενος μάρτυρες-κλειδιά, ο συντηρητής του ταχύπλοου. Γνωστός με το παρατσούκλι «Τσαπέκος» ο παλαιός ναυτικός-συντηρητής, ο οποίος έχει ήδη δώσει κατάθεση στο λιμενικό κρατά κλειστό το στόμα του όσον αφορά την ταυτότητα των επιβατών.

Σημαντική θεωρείται, επίσης, η μαρτυρία του ανθρώπου που φέρεται να ειδοποιήθηκε από τον 77χρονο προκειμένου να μεταφέρει το ταχύπλοο μετά τη σύγκρουση στο καρνάγιο καθώς πιστεύεται ότι ήταν μαζί με τον συντηρητή, οι δύο άνθρωποι που πρώτοι έφτασαν στο σημείο της σύγκρουσης, στο στενό της Μονής το μεσημέρι της Τρίτης.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας ο 77χρονος Θρασύβουλος Λυκουρέζος συνελήφθη λίγο μετά το δυστύχημα σε συγγενικό του σπίτι στην Αίγινα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Λυκουρέζος δηλώνει ότι αφαιρέθηκε και δεν είχε δει το τουριστικό σκάφος και όταν τελικά το είδε δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Έτσι, το ταχύπλοο πέρασε στην κυριολεξία πάνω από την λάντζα, κόβοντας την στη μέση και ρίχνοντας τους επιβάτες στη θάλασσα.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν έτρεχε, αλλά αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι κινείτο με μεγάλη ταχύτητα, μέσα στην στενή δίαυλο, κάτι που ερευνάται στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Σημειώνεται ότι ο χειριστής είναι ηλικίας 77 ετών και είναι κάτοχος διπλώματος για το σκάφος, το οποίο είχε θεωρηθεί το 2014.

Είχε νοσηλευτεί πρόσφατα με σοβαρά προβλήματα υγείας

Όπως επισημαίνει ο επιστήθιος φίλος του, Νίκος Πτερούδης, μιλώντας στο protothema.gr, ο χειριστής του ταχύπλοου είχε πάρει εξιτήριο από ιδιωτικό θεραπευτήριο της Αθήνας την περασμένη Τετάρτη, στο οποίο νοσηλευόταν με πρόβλημα πολλαπλών θρομβώσεων στα κάτω άκρα.

Η συγκεκριμένη πάθηση μπορεί να επηρεάσει οποιαδήποτε στιγμή τον εγκέφαλο του ασθενή, που κινδυνεύει από στιγμιαία απώλεια συνείδησης έως και ανακοπή από εμβολή.

Οι φίλοι του στην Αίγινα, γνωρίζοντας την κατάσταση της υγείας του, τον παρακαλούσαν να μην χρησιμοποιήσει το σκάφος, όπως και τη μοτοσικλέτα του, που, παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί.

Μάλιστα, στο παρελθόν είχε πέσει πέντε φορές από τη μοτοσικλέτα και είχε τραυματιστεί.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα