Την Πέμπτη το επόμενο βήμα της πειθαρχικής ενέργειας της ΕΕ εναντίον της Ιταλίας

Εκπρόσωποι των κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να υποστηρίξουν την Πέμπτη την πειθαρχική κίνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εναντίον της Ιταλίας για το χρέος της, σύμφωνα με δύο πηγές και ένα έγγραφο που επικαλείται το Reuters.

Η κίνηση αναμένεται να εγκριθεί αυτή την εβδομάδα, παρά το σήμα από τη Ρώμη ότι θα μπορούσε να προσαρμόσει τους δημοσιονομικούς της στόχους για το 2019 στις απαιτήσεις της ΕΕ.

Ωστόσο, σε

μια πιο συμφιλιωτική κίνηση για τη Ρώμη, η απόφαση για επίσημη έναρξη πειθαρχικών διαδικασιών θα μπορούσε να καθυστερήσει μέχρι τον Φεβρουάριο, ανέφερε ένας αξιωματούχος της ΕΕ στο Reuters.

Η Ιταλία δεν συμμορφώνεται με τους κανονισμούς της ΕΕ, που την υποχρεώνουν να μειώσει το υπερβολικό χρέος της, σύμφωνα τα πρακτικά της συνεδρίασης της Οικονομικής και Δημοσιονομικής Επιτροπής (EFC) τη Δευτέρα.

"Σε γενικές γραμμές, η EFC είναι της γνώμης ότι (...) το κριτήριο του χρέους θα πρέπει να θεωρηθεί ότι δεν έχει τηρηθεί", ανέφερε η Επιτροπή.

"Επομένως, δικαιολογείται μια διαδικασία κυρώσεων με βάση το χρέος", καταλήγει η Επιτροπή, αναφερόμενη στην πειθαρχική διαδικασία της ΕΕ που είναι γνωστή ως διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος.

Οι κινήσεις της Κομισιόν συζητήθηκαν καθώς η ιταλική κυβέρνηση δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα διατηρήσει τους κύριους δημοσιονομικούς της στόχους, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειώσει τελικά τον στόχο της για το έλλειμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα