Την Κυριακή οι εκλογές για νέο ΔΣ στη ΓΣΕΕ

Στην προσφυγική κρίση αφιερώθηκε η έναρξη των εργασιών του 36ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, το οποίο διεξάγεται στην Ρόδο.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας (ITUC) João Felicio τόνισε στην ομιλία του ότι τα συνδικάτα στην Ελλάδα μαζί με τον Ελληνικό λαό στάθηκαν με γενναιότητα απέναντι στις προκλήσεις που δημιούργησαν η κρίση και τα μνημόνια, επισημαίνοντας ότι η ενίσχυση των συνδικαλιστικών οργανώσεων θα βοηθήσει

στην επίτευξη του στόχου που δεν πρέπει να είναι άλλος από την ισότητα την αλληλεγγύη και τη δικαιοσύνη.

Στη λιτότητα των μνημονίων αλλά και στην προσφυγική κρίση αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γιάννης Παναγόπουλος, τονίζοντας «Η Ελλάδα, σε αντίθεση με την Πορτογαλία , την Ιρλανδία και την Κύπρο - -παραμένει δέσμια του ζουρλομανδύα του μνημονίου παρά τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» των σημερινών κυβερνώντων που θα τα καταργούσαν με ένα νόμο και ένα άρθρο. Δυστυχώς, η Ευρώπη ιδεοληπτικά εμμένει στην πολιτική της αέναης λιτότητας που εντείνει τη φτώχεια, τους εθνικισμούς και τους ανταγωνισμούς. Παρότι η χώρα έχει απόλυτη ανάγκη οικονομικής στήριξης από ευρωπαϊκούς πόρους, είναι πολιτικά κρίσιμο ζήτημα η μη σύγχυση του θέματος του χρέους και του διεθνούς δανεισμού της χώρας με τις χρηματοδοτικές ανάγκες για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Η Συν. Ευρωπαϊκών Συνδικάτων στην απόφασή της για το μεταναστευτικό—προσφυγικό με σαφήνεια προβάλλει ανάγκες και προτεραιότητες. Οφείλουμε όλοι να εργαστούμε και να πιέσουμε ώστε να υιοθετηθούν.

Στο 36ο Τακτικό Συνέδριο της ΓΣΕΕ μετέχουν περίπου 400 σύνεδροι από 120 δευτεροβάθμιες οργανώσεις και αντιπροσωπείες από 30 διεθνείς και εθνικές συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα βραβευτεί ο ακαδημαϊκός καθηγητής Δημήτρης Νανόπουλος, για τη σημαντική προσφορά του στην Επιστήμη.

Το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με την εκλογή των νέων οργάνων (Διοικητικό Συμβούλιο, Εξελεγκτική Επιτροπή και Γενικό Συμβούλιο).

Keywords
Τυχαία Θέματα