Πώς ο Τσίπρας θυμίζει στη Δύση τα χειρότερα χαρακτηριστικά των Ελλήνων

Αν ζούσε ακόμη ο Έρικ Αμπλέρ (συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων 1909-1998) θα ήταν ευγνώμων στον κ. Τσίπρα για τα σενάρια και το υλικό που θα του πρόσφερε. Θα είχε άφθονο υλικό να κατηγορεί συνεχώς τους Έλληνες. Ο Αμπλέρ που είχε διατελέσει αξιωματικός του αγγλικού στρατού παρουσίαζε πάντα τους Έλληνες ως διεφθαρμένους, απατεώνες, δολοφόνους, προαγωγούς ( βλέπε η Μάσκα του Δημήτριου), ενώ τα βιβλία του, είχαν αναφορές στις διαφορές με την Τουρκία, τη Βουλγαρία.

Επίσης, σε πολλά βιβλία του Αμπλέρ υπήρχαν αναφορές

για την δράση μυστικών κατασκόπων που δρούσαν για λογαριασμό άλλων κρατών – όπως συνέβη στην Ειδομένη. Έλληνας ήταν λ. Χ ο ήρωας της Μάσκας του Δημητρίου ο οποίος ξεκίνησε από την Σμύρνη το 1922 δολοφόνησε ένα Τούρκο και αργότερα δολοφονούσε ένα Βούλγαρο ηγέτη κόμματος για να προκληθεί αναταραχή, και στο τέλος κατέληξε να γίνει ένας εργολάβος (entepreneuer) έμπορος ηρωίνης.

Να επιστρέψουμε, όμως, στην πραγματικότητα. Τώρα όλοι το αντιλήφθηκαν. Ο σημερινός πρωθυπουργός, δίχως να γνωρίζει καν τι έχει υπογράψει στην προηγούμενη Σύνοδο Κορυφής, συμφώνησε η Ελλάδα να γίνει χώρος φιλοξενίας για 150- 200 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.
Με ποια ανταλλάγματα; Κάποια ασαφή αξιολόγηση (όχι κανονική) και μια επιμήκυνση στο χρέος ο κ. Τσίπρας δέχθηκε να κάνει, όπως λένε την βρώμικη δουλειά. Τώρα όλοι αντιλήφθηκαν γιατί το κράτος δεν προχωρούσε τόσο καιρό σε κανονική φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων – τα οποία δεν γνώριζε ότι υπήρχαν ο κ. Τσίπρας.

Όποιοι, όμως, ζητούν το κράτος να κάνει την δουλειά του, δηλαδή να φυλά τα σύνορα χαρακτηρίζονται συλλήβδην φασίστες.
Η συνήθης απάντηση από τους υποστηρικτές της κυβέρνησης είναι «Θέλετε να τους πετάξετε στην θάλασσα;».

Εκτός από την επίθεση προς τους πολιτικούς αντιπάλους, επίθεση δέχθηκαν και ολόκληρα κράτη, όπως Αυστρία, Ουγγαρία, Σκόπια. Τι κάνει λ.χ η Αυστρία; Φυλά τα σύνορα της δεν επιτρέπει την είσοδο σε ναρκέμπορους, να κυνηγά διακινητές εμπόρους οργάνων, παιδιών. Όλα αυτά ξεχάστηκαν διότι όπως αποκάλυψε ο κ. Μουζάλας η βαλκανική δίοδος προς τα Σκόπια ήταν ένα άτυπο πέρασμα. Κάποιοι σαν τους ήρωες του Αμπλέρ έδρασαν σε βάρος της Ελλάδας και έστρεψαν τους ανήμπορους πρόσφυγες προς τα Σκόπια. Αν ζούσε ο Αμπλέρ θα είχε ήρωα έναν πρωθυπουργό, ο οποίος, για να διατηρήσει την εξουσία του, δεν θα ορρωδούσε προ ουδενός. Όπως η Βραζιλιάνα Ρούσεφ να κάνει υπουργό τον Λούλα προκειμένου να αποφύγει τις ποινικές διώξεις. Εκατομμύρια λαού βγήκαν στην Κοπακαμπάνα διαδήλωσαν, ενώ ένας δικαστής εναντιώθηκε στην απόφαση της Ρούσεφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα