Ποιος το είπε; Ο Πάνος; Ε, δεν έχει σημασία

Αν έδινε κανείς βάση στις διαρροές που μετέδιδαν όλα τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη, τότε από χθες το πρωί είτε ο Γιάννης Μουζάλας θα ήταν παρελθόν από την κυβέρνηση, είτε τώρα θα ετοιμαζόμασταν ξανά για εκλογές.

Ο κ. Μουζάλας έθιξε με το "Μακεδονία" που είπε, τα "ιερά και όσια" του ενός εκ των δύο κυβερνητικών εταίρων, του μικρού. Ο οποίος μέχρι τώρα κατάπιε το μνημόνιο και στην συνέχεια κατάπιε το προσφυγικό, συμβάλλοντας

με τις ένοπλες δυνάμεις που είναι στην αρμοδιότητά του, στο να γίνει η μισή Ελλάδα ένας καταυλισμός προσφύγων. Το ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει μία ανθρωπιστική κρίση που τείνει να μετατραπεί σε ανθρωπιστική καταστροφή, είναι η απόδειξη της αποτυχίας του συγκεκριμένου υπουργού που το χρεώνεται αντικειμενικά. Ένας λόγος λοιπόν παραπάνω για να επιμείνει ο μικρός εταίρος στην απομάκρυνσή του. Ώστε να δείξει ότι υπάρχουν όρια κι ότι δεν κάνει πίσω στα εθνικά ζητήματα. Έτσι, να διατηρήσει την φυλλοροούσα εκλογική του πελατεία και να αποφύγει και το ρεζίλεμα.

Τελικά τίποτε από αυτά δεν έγινε. Μετά από μερικούς λεονταρισμούς ο μικρός εταίρος ανέκρουσε πρύμναν και μάλιστα μέσα από το πιο επίσημο όργανο την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, αφήνοντας σε όλους μία απορία. Είναι δυνατόν μετά από τόσο πολύ που σήκωσε το θέμα να κάνει πίσω;

Η εξήγηση βρίσκεται σε παλαιότερες δηλώσεις του ιδίου. Από το, δεν μπαίνουμε σε συμμαχική κυβέρνηση μετά τις πρώτες εκλογές του 2012, στο φαξ προς τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια με το οποίο ζητούσε ο υπουργείο Αμύνης. Στην συνέχεια "θα το έκανε Κούγκι", αλλά τελικά την γλίτωσαν οι Ευρωπαίοι γιατί εκείνος υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο, "στα τέσσερα". Ακολούθως θα έστελνε μαζικά τους τζιχαντιστές στην Ευρώπη μαζί με τους πρόσφυγες και σε καμία περίπτωση δεν θα επέτρεπε να γίνουν hot spots στα νησιά.

Ναι, έλεγαν οι καλοπροαίρετοι, αλλά αυτή την φορά το τερμάτισε, είπε την Τετάρτη το απόγευμα ότι αν δεν απομακρυνθεί ο Μουζάλας μέχρι τις 9:00 το πρωί της Πέμπτης θα αποχωρήσει εκείνος. Έτσι πέτυχε την βασική αρχή της προπαγάνδας: όσο μεγαλύτερο είναι ένα ψέμα τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να γίνει πιστευτό. Ισχύουν πια δύο πράγματα: κατ αρχήν ο Αλέξης Τσίπρας και οι συριζαίοι μπορούν να είναι ήσυχοι, ότι κι αν κάνουν, ο εταίρος τους δεν πρόκειται να το κουνήσει όσο θα έχει το υπουργείο του. Το δεύτερο ότι στο εξής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ρωτούν: ποιος το είπε; ο Πάνος; ε δεν έχει σημασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα