Θα βυθίσει πάλι την χώρα στο... χάος;

Mε το «δάκτυλο στη σκανδάλη» βρίσκονται οι ξένοι επενδυτές στην Ελλάδα, εξ ου και η παρατεταμένη απραξία στο χρηματιστήριο Αθηνών το οποίο βυθίστηκε στα επίπεδα τιμών του 1989 δίχως να προεξοφλεί καμία προοπτική.

Όπως αναφέρουν ξένοι επενδυτές, από τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού στην Ευρώπη και τις απαντήσεις που θα λάβει πιθανότατα να προχωρήσει σε αποφάσεις που θα δυσχεράνουν το επενδυτικό κλίμα. Κι ως τέτοιες αποφάσεις ορίζουν μια πιθανή

σύγκρουση με τους δανειστές (για τη συμμετοχή του ΔΝΤ και τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης) η οποία ενδεχομένως να οδηγήσει σε εκλογές για τέταρτη φορά μέσα σε δυο χρόνια.

Η αξιολόγηση θα έπρεπε να έχει κλείσει απο τον περασμένο Νοέμβριο ενώ τώρα έχει παραπεμφθεί για το Πάσχα των Καθολικών, στην καλύτερη περίπτωση. Πολλοί εκτιμούν ότι, οι αποφάσεις του πρωθυπουργού θα ληφθούν εντός του ερχόμενου Σαββατοκύριακου. Εν τω μεταξύ, οι δημοσκοπήσεις αυξάνουν την πολιτική ένταση ,καθώς 5 μήνες μετά τις τελευταίες εκλογές, η κυβέρνηση έχασε την πρωτιά από την ΝΔ. Πάντως, σε μια προκήρυξη εκλογών το κλίμα θα άλλαζε άρδην αφού η προεξόφληση θα ήταν θετική.

ΔΗ. ΠΑΦ.

Keywords
Τυχαία Θέματα