Air Koryo: Η χειρότερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο ανανεώνεται!

Η πνοή της αλλαγής φαίνεται πως έφτασε, επιτέλους, και στην Βόρεια Κορέα. Εδώ και χρόνια, η δημόσια αεροπορική εταιρεία Air Koryo βρισκόταν στο τέλος της λίστας της Skytrax. Αλλά από ό,τι φαίνεται αυτή τη στιγμή βιώνει μία αναγέννηση των υπηρεσιών της, σύμφωνα με τα λεγόμενα επιβατών και των ταξιδιωτικών γραφείων.

Νέα αεροπλάνα, νέες επιλογές για την διασκέδαση εν πτήση, νέες στολές για τις αεροσυνοδούς.

Όλα είναι μέσα στο πλάνο του ανώτατου ηγέτη Kim Jong Un ο οποίος θέλει να... εικοσαπλασιαστεί ο τουρισμός στα 2 εκατομμύρια επισκέπτες μέχρι το 2020, έτσι ώστε να υποστηριχθεί το ξένο συνάλλαγμα της χώρας.

Ιδού οι πέντε λόγοι που κάνουν ελκυστικό ένα τέτοιο ταξίδι (Προειδοποίηση, τα χρήματα που δίνετε για το εισιτήριο μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση του πυρηνικού προγράμματος της Β. Κορέας):

Ένα αποκλεισμένο βασίλειο


Πέραν από την μοναδική ευκαιρία της χρήσης της Air Koryo, αυτό που ελκύει τους περισσότερους τουρίστες στη χώρα είναι, προφανώς, η ματιά στο εσωτερικό της πιο αποκλεισμένης δικτατορίας του πλανήτη. Όπως ανέφερε η φωτογράφος Mindy Tan από την Σιγκαπούρη: «Είχα κουραστεί από όλα τα βίντεο των παρελάσεων από τη Βόρειο Κορέα. Ήθελα να δω πως είναι πραγματικά από κοντά».
Δεν πρέπει να ανησυχείτε για τις σπάνιες εκτοξεύσεις πυραύλων. Μπορείτε να τρέξετε Μαραθώνιο στους δρόμους της Πιονγκγιάνγκ ή να παρακολουθήσετε χιλιάδες παιδιά να κάνουν γυμνάσια. Η χώρα επίσης προσπαθεί να προωθήσει το σαλέ Masikryong για σκι, και το club για γκολφ της λίμνης Taesong. Επίσης, είναι ένα πολύ ωραίο σημείο για να σας σταματήσουν οι αστυνομικοί στο δρόμο επειδή βγάλατε σέλφι στο λάθος σημείο.

Διασκέδαση στον αέρα


Οι οθόνες στο μέσον του αεροπλάνου θα σας «ποτίσουν» με πλειάδα βίντεο προπαγανδιστικής φύσης και κονσέρτα από την αγαπημένη, θηλυκή, μπάντα του Ανώτατου Ηγέτη, τις Moranbong, οι οποίες έχουν μεγάλο ρεπερτόριο για τον Kim Jong Un.

Tα αεροπλάνα


Η Λονδρέζικη εταιρεία ταξιδίων Juche Travel προσφέρει μία τουρνέ στα αεροπλάνα της Β. Κορέας. Η Air Koryo μόλις απέκτησε δύο ρωσικά Tupolev Tu-204 για τις διεθνείς πτήσεις, με τις θέσεις στις οικονομικές ζώνες να κοστίζουν μόνο 137 δολάρια, για δίωρο ταξίδι από το Πεκίνο. Όταν φτάσετε στην πρωτεύουσα, μπορείτε να μπείτε σε πραγματικά αεροσκάφη της σοβιετικής εποχής όπως το μεταγωγικό ελικόπτερο Mi-17 για να περιηγηθείτε πάνω από την πρωτεύουσα.

Οι ουρές στο αεροδρόμιο


Πηγαίνοντας προς την Β. Κορέα, η αλήθεια είναι πως θα περιμένετε αρκετή ώρα στην ουρά του ελέγχου διαβατηρίων. Όταν, όμως, φτάσετε, τα υπόλοιπα είναι παιχνιδάκι, αφού ούτε λόγος για πιθανές απεργίες.

Το φαγητό στην πτήση


Το πιο δημοφιλές φαγητό της Air Koryo είναι το «μυστήριο» μπέργκερ το οποίο προσφέρεται στην οικονομική θέση. Κανείς δεν ξέρει από πού προέρχεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα