Κροίσος, συρρικνώνει την αυτοκρατορία του στα media, μετά την εκλογική νίκη Όρμπαν

Ο Lajos Simicska, πρώην σύμμαχος του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος μετατράπηκε σε μεγάλο υποστηρικτή της αντιπολίτευσης, συρρικνώνει την αυτοκρατορία των μέσων ενημέρωσης που διαθέτει, αφού ο Ορμπάν πέτυχε την Κυριακή μια νέα, συντριπτική εκλογική νίκη.

Η Magyar Nemzet, ημερήσια εφημερίδα που κυκλοφορεί σε ολόκληρη τη χώρα, θα δημοσιεύσει την Τετάρτη την τελευταία της έκδοση, δήλωσε τηλεφωνικά την Τρίτη στη Βουδαπέστη μετά

από συνάντηση στο newsroom η Magdolna Maj, η οποία εργάζεται στο τμήμα των πωλήσεων. Το ραδιόφωνο Lanchid, το οποίο ανήκει στην ίδια ομάδα μέσων ενημέρωσης, θα κλείσει τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ενώ το δίκτυο ειδήσεων HirTV θα παραμείνει στον αέρα, αλλά θα μειώσει τις θέσεις εργασίας, ανέφερε ο δικτυακός τόπος 444.hu χωρίς να επικαλείται καμιά πηγή. Το προσωπικό της εβδομαδιαίας εφημεριδας Heti Valasz θα έχει την ευκαιρία να βρει έναν νέο επενδυτή, ανέφερε η ίδια ιστοσελίδα ειδήσεων.

Ο Ορμπάν, ο οποίος κέρδισε μια τρίτη συνεχόμενη κοινοβουλευτική νίκη, έχει χρησιμοποιήσει τα τελευταία οκτώ χρόνια για να επεκτείνει την επιρροή του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ως μέρος μιας άνευ προηγουμένου συγκέντρωσης εξουσίας, παρά τις αντιρρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα βήματα περιλαμβάνουν τη μετατροπή των δημόσιων μέσων ενημέρωσης σε κυβερνητικό όργανο προπαγάνδας και την ώθηση των συμμάχων του, να αγοράσουν βασικά ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης. Η Ουγγαρία βυθίστηκε στην 71η θέση στον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου πέρσι, από τις 23 Ιανουαρίου, όταν ο Orban επέστρεψε στην εξουσία το 2010.

Ο Simicska ήταν πρώην σύμμαχος του Orban έως ότου το 2015 μια δημόσια αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό, τον ώθησε να μετατρέψει την ως τότε φιλοκυβερνητική αυτοκρατορία των μέσων ενημέρωσης σε αντιπολιτευόμενη. Τα μέσα ενημέρωσης που του ανήκουν, αποτέλεσαν πηγή πολυάριθμων αναφορών σχετικά με την εκτεταμένη διαφθορά της κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα