Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Κυπριώτης

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Κυπριώτης, ιδρυτής του ομώνυμου Ομίλου ξενοδοχείων στην Κω, μια προσωπικότητα με καταλυτική παρουσία στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού αλλά και της Δωδεκανήσου.

Η Ένωση Ξενοδόχων Κω, με αφορμή το μνημόσυνο σκιαγραφεί το πορτρέτο του Γιώργου Κυπριώτη με το ακόλουθο κείμενο...

Ο Γεώργιος Κυπριώτης ήταν μια εμβληματική μορφή, η επιχειρηματική του δραστηριότητα ποτέ δεν ήταν αποκομμένη από τους ανθρώπους και τον τόπο του. Ο Όμιλος Ξενοδοχείων Κυπριώτη, που ο Γεώργιος Κυπριώτης, έχτισε κυριολεκτικά μόνος του και από το μηδέν, αντιπροσωπεύει

τη Δημιουργική Ελλάδα, την Ελλάδα που ξέρει να δουλεύει, να χτίζει, να δημιουργεί θέσεις εργασίας και να «παράγει» εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα.

Σήμερα ο Όμιλος Κυπριώτη κατέχει δεσπόζουσα θέση στον τουρισμό της Κω. Αντιπροσωπεύει το 10% του συνολικού αριθμού κλινών του νησιού, απασχολεί 630 εργαζόμενους, οι 400 εκ των οποίων είναι μόνιμοι κάτοικοι της Κω.

Η σχέση του Ομίλου με τους εργαζόμενους είναι μια σχέση με ισχυρούς οικογενειακούς δεσμούς και με το ανθρώπινο στοιχείο να έχει κυρίαρχη παρουσία. Ο Γεώργιος Κυπριώτης ευτύχησε να δει το έργο του να συνεχίζεται από το γιο του, Κώστα, που σήμερα βρίσκεται επικεφαλής του Ομίλου.

Ο Κώστας Κυπριώτης έχει τις ίδιες αρχές και αξίες. Ζει και εργάζεται στην Κω μαζί με την οικογένεια του , είναι ένας από εμάς. Άνθρωπος με υψηλό αίσθημα κοινωνικής προσφοράς, σεμνός και χαμηλών τόνων, έδωσε νέα ώθηση στον Όμιλο.Με αναγνωρισιμότητα και αποδοχή από τους παράγοντες του τουρισμού στη διεθνή αγορά, διετέλεσε Πρόξενος της Σουηδίας, συμβάλλοντας όσο λίγοι στην δημιουργία μιας ισχυρής σχέσης ανάμεσα στην Κω και στους επισκέπτες μας από τις Σκανδιναβικές χώρες.

Πηγή: tornosnews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα