Ράλι στις ευρωαγορές – Άλμα 5% για LVMH

Με ενθουσιασμό υποδέχθηκαν οι επενδυτές τις δηλώσεις του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ περί οικονομικού ανοίγματος της Κίνας με αποτέλεσμα οι ευρωπαϊκοί δείκτες να επιδίδονται σε ράλι καθώς μειώνονται οι ανησυχίες για έναν εμπορικό πόλεμο ευρείας κλίμακας μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,6% λίγο μετά το άνοιγμα ενώ νωρίτερα κατέγραφε κέρδη 0,54%, με τους περισσότερους κλάδους και τους μεγαλύτερους δείκτες σε θετικό έδαφος.

Στο Λονδίνο, ο FTSE100 ενισχύεται κατά 0,38%, ο γερμανικός DAX

με άνοδο 0,88%, o γαλλικός CAC40 στο +0,59%, o ισπανικός ΙΒΕΧ35 ενισχύεται κατά 0,39%

Οι μετοχές του κλάδου πρώτων υλών που έχουν μεγάλη έκθεση στην Κίνα, σημειώνουν τα μεγαλύτερα κέρδη με άνοδο που ξεπερνά το 2%, καθώς στην ομιλία του στο φόρουμ Μποάο της Ασίας, ο πρόεδρος Σι είπε ότι θα αυξήσει το όριο ιδιοκτησίας των ξένων στον τομέα αυτοκινήτου της χώρας του και ότι θα λάβει μέτρα προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων των ξένων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Κίνα.

Anglo American, ArcelorMittal και BHP Billiton βρίσκονται στην κορυφή με άνοδο 2,5%.

Σε μεμονωμένες μετοχές, άλμα 5% έκανε νωρίτερα η LVM, καταγράφοντας νέο ρεκόρ. Ο μεγαλύτερων όμιλος πολυτελών ειδών στον κόσμο ενισχύθηκε μετά την ανακοίνωση ότι οι πωλήσεις της κατά το α' τρίμηνο του έτους ήταν υψηλότερες των προβλέψεων. Σε αυτό βοήθησε και η αυξημένη ζήτηση από την Κίνα για είδη πολυτελείας.

Στην αγορά εμπορευμάτων, ισχυρά κέρδη κατέγραψε και το πετρέλαιο με άνοδο πάνω από 1%. Τα futures του μπρεντ έφτασαν στα 69,42 δολάρια το βαρέλι, αυξημένα κατά 1,1% σε σχέση με το τελευταίο κλείσιμο, ενώ άνοδο 1,2% σημείωσαν και τα προθεσμιακά συμβόλαια του αμερικανικού αργού τύπου WTI στα 64,19 δολ./βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα