Τι απαντά η ΑΑΔΕ σχετικά με τη μη ανταπόκριση των ΔΟΥ στα ερωτήματα των πολιτών

Με έγγραφο που κατέθεσε στη Βουλή απάντησε η ΑΑΔΕ σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτή με θέμα: «ΔΟΥ που δεν απαντούν σε συστημένες επιστολές με ερωτήματα πολιτών»

Στο έγγραφο της ΑΑΔΕ προς τον βουλευτή αναφέρονται τα εξής:

"1) Οι δημόσιες υπηρεσίες, επομένως και οι υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), στις οποίες περιλαμβάνονται και

οι Δ.Ο.Υ., υποχρεούνται να απαντούν στις αιτήσεις και να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις των ενδιαφερόμενων πολιτών, εντός των προθεσμιών που καθορίζονται από τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 4 του ν. 2690/1999 (Α' 45), όπως ισχύει.
Για την ορθή εφαρμογή των προαναφερθέντων διατάξεων έχουν δοθεί, επανειλημμένως, με έγγραφά μας, αναλυτικές οδηγίες και διευκρινίσεις σε όλες τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε.) του Υπουργείου Οικονομικών και νυν Α.Α.Δ.Ε., στις οποίες έχουν, επίσης, κοινοποιηθεί και οι σχετικές ερμηνευτικές εγκύκλιοι της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

2) Με την αριθ. 1097636/1212/0006Δ/ 3.12.2004 (Β' 1839) Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία εξακολουθεί να ισχύει, κατά το μέρος που αφορά στις υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε., σύμφωνα με τις διατάξεις της υποπαραγράφου δ' της παρ. 3 του άρθρου 41 του ν. 4389/2016 (Α' 94) και κατά το μέρος που δεν έχουν τροποποιηθεί με ειδικές διατάξεις, έχουν καθοριστεί, μεταξύ των άλλων, διαφορετικές (μεγαλύτερες) προθεσμίες διεκπεραίωσης ορισμένων υποθέσεων των πολιτών από τις Δ.Ο.Υ..

3) Η υπηρεσία μας, σε κάθε περίπτωση υποβολής σχετικών ερωτημάτων από Δ.Ο.Υ. και από ενδιαφερόμενους πολίτες, υπενθυμίζει στις Δ.Ο.Υ. την υποχρέωσή τους να απαντούν στα αιτήματα των πολιτών και να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις αυτών, κατά τα προαναφερθέντα.".

Keywords
Τυχαία Θέματα