Σύννεφα πάνω από την ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου

Επιβράδυνση στον ρυθμό πωλήσεων των ευρωπαϊκών αυτοκινήτων σημειώθηκε τον Φεβρουάριο, καθώς η αυξανόμενη πολιτική αβεβαιότητα σκιάζει τις προοπτικές για την οικονομία της Ευρωζώνης. Επίσης, η αγορά αυτοκινήτου γίνεται ολοένα και πιο κορεσμένη μετά από τρία χρόνια επέκτασης.

Τον Ιανουάριο οι πωλήσεις είχαν σημειώσει άνοδο 10%, ενώ έναν μήνα μετά οι ταξινομήσεις αυξήθηκαν κατά 2,1% στα 1,1 εκατ. αυτοκίνητα, σύμφωνα με την ACEA. Η ηγέτιδα δύναμη της Ευρώπης, η Volkswagen και η Νο 2 μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία PSA

πούλησαν λιγότερα αυτοκίνητα και έχασαν μερίδιο αγοράς έναντι ανταγωνιστών όπως οι Fiat Chrysler και η Renault.

Συγκεκριμένα, το συνολικό μερίδιο της PSA και της Opel συρρικνώθηκε στο 16,9%.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η οικονομία της ευρωζώνης το δ' τρίμηνο σημείωσε βραδύτερη επέκταση έναντι των εκτιμήσεων, καταδεικνύοντας την εύθραυστη κατάσταση που επικρατεί στη ζώνη του ευρώ. Το Ηνωμένο Βασίλειο που είναι μεγαλύτερη αγορά ευρωπαϊκών αυτοκινήτων μετά τη Γερμανία, ανακοίνωσε πτώση 0,3% στις πωλήσεις – γεγονός που θα μπορούσε να αποτελεί το πρώτο σημάδι της επιβράδυνσης της οικονομίας λόγω Brexit.

Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία των ευρωπαϊκών πωλήσεων, η Volkswagen υποχώρησε κατά 1,5% τον Φεβρουάριο, με το μερίδιο αγοράς να πέφτει στο 23% από 29,9% έναν χρόνο νωρίτερα.

Οι ταξινομήσεις της Peugeot, της Citroen και της DS υποχώρησαν κατά 3,1%, ενώ της Opel μειώθηκαν κατά 1,2%. Συνδυασμένο το μερίδιο αγοράς της SA και της GM υποχώρησε στο 16,9% από 17,6% που ήταν πριν.

Keywords
Τυχαία Θέματα