Ο Αρχιμανδρίτης άνοιξε την πόρτα στον Αλί και τον Ραφίκ που τον έστειλαν στον άλλο κόσμο…

Την πόρτα του σπιτιού του στους δολοφόνους του άνοιξε ο Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της ασφάλειας. Ο 46χρονος είχε γνωρίσει τους δυο Πακιστανούς, τον Αλί, ηλικίας 28 και τον Ραφίκ, ηλικίας 33 ετών που τον δολοφόνησαν. Η γνωριμία είχε γίνει μέσω Facebook και τους είχε καλέσει μοιραίο για την ζωή του πρωινό στο σπίτι του στο Γέρακα.

Οι αστυνομικοί κατά την διάρκεια της έρευνας βρήκαν σε πολλά σημεία του σπιτιού, δακτυλικά αποτυπώματα σε κινητά

και σταθερά αντικείμενα καθώς και γενετικό υλικό των δραστών.

Μάλιστα είχαν έρθει το πρωινό της 13ης Φεβρουαρίου στην Αθήνα από την Κίσσαμο της Κρήτης, προκειμένου να βοηθήσει ο αρχιμανδρίτης έναν έξ’ αυτών να πάρει έγγραφα νόμιμης παραμονής στη χώρα. Μάλιστα ο Αλί, είχε φροντίσει ερχόμενος στην Αθήνα, να διαγράψει τις συνομιλίες του με τον Αρχιμανδρίτη.

Λίγη ώρα μετά την άγρια δολοφονία του αρχιμανδρίτη, ένας εκ των δραστών μίλησε με ομοεθνή του ο οποίος βοήθησε τις αρχές στην εξιχνίαση της υπόθεσης και του είπε, «Πήγαμε σε ένα σπίτι στον Γέρακα και το ληστέψαμε. Πήραμε ένα λάπτοπ, κινητό και πολλά λεφτά. Φεύγουμε με αεροπλάνο για το Πακιστάν».

Οι δράστες διέμεναν στην χώρα μας τουλάχιστον 5 χρόνια και μετά την άγρια δολοφονία, έφυγαν για το Πακιστάν την ίδια κιόλας ημέρα. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα