Σε ανοδική τροχιά τα ευρωπαϊκά ομόλογα μετά την ήττα των Ολλανδών λαϊκιστών

Σημαντική άνοδο καταγράφουν τα γαλλικά και ιταλικά ομόλογα μετά την εύκολη νίκη των φιλελευθέρων του πρωθυπουργού της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε επί του κόμματος της Ελευθερίας του Χεερτ Βίλντερς στην Ολλανδία, που αυξάνει την αισιοδοξία ότι η άνοδος του λαϊκισμού στην Ευρωζώνη μπορεί να περιοριστεί.

Τα γαλλικά κρατικά ομόλογα καταγράφουν άνοδο για τέταρτη διαδοχική ημέρα, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί κάτω από 1% για πρώτη φορά εδώ και μία εβδομάδα.

Οι εκλογές στην Ολλανδία προσέλκυσαν το παγκόσμιο ενδιαφέρον

καθώς διεξήχθησαν μόλις ένα μήνα πριν τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία με την υποψήφια Μαρίν Λεπέν να έχει κάνει σύνθημα την έξοδο της χώρας απ' την ΕΕ. Μετά το χθεσινό αποτέλεσμα η πιθανότητα μίας νίκης της Λεπεν έχει υποχωρήσει περίπου 1%, στο 29,3% με βάση και τις στοιχηματικές αποδόσεις.

Τα ευρωπαϊκά ομόλογα επίσης ενισχύονται μετά τη χθεσινή απόφαση της Fed να αυξήσει τα επιτόκια χωρίς όμως να επισπεύσει το χρονοδιάγραμμα μίας νέας αύξησης.

Με τις ολλανδικές χρηματαγορές να επιδεικνύουν μία σχετική ηρεμία στον απόηχο των εκλογών, οι αναλυτές προβλέπουν ότι μία μεγαλύτερη αντίδραση θα υπάρξει στους γαλλικούς τίτλους ενόψει των εκλογών.

Κάτι που ήδη φαίνεται σήμερα, όπως επίσης φαίνεται και στα ιταλικά ομόλογα, τα οποία το τελευταίο διάστημα ακολουθούν ανάλογη πορεία με αυτή των γαλλικών.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου υποχώρησε κατά 7 μονάδες βάσης στο 2,264%. Η αντίστοιχη του 10ετούς γαλλικού υποχωρεί 4 μονάδες βάσης στο 1%, του ισπανικού 5 μονάδες στο 1,79%, του ολλανδικού 1 μονάδα βάσης στο 0,65% και του γερμανικού 1 μονάδα βάσης στο 0,41%.

Σήμερα η Γαλλία προχωρά στην έκδοση και δημοπρασία ομολόγων και χρεογράφων συνδεδεμένων με τον πληθωρισμό στοχεύοντας σε άντληση 9 δισ ευρώ. Παράλληλα και η Ισπανία προχωρά στην έκδοση ομολόγων για την άντληση 5 δισ ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα