Στο στόχαστρο αστέρες του γερμανικού ποδοσφαίρου λόγω... Ερντογάν

Στόχοι σφοδρής κριτικής έγιναν δύο ποδοσφαιριστές της Εθνικής Γερμανίας εξαιτίας φωτογραφίας που τράβηξαν με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι πολιτικές του οποίου έχουν προκαλέσει διαμάχη μεταξύ της χώρας του και της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, αλλά και αρκετοί Γερμανοί πολιτικοί επικρίνουν σφοδρά τους ποδοσφαιριστές Mesut Ozil και lkay Gundogan, που πόζαραν με τον Ερντογάν την Κυριακή στο Λονδίνο χαμογελώντας και προσφέροντάς του μπλούζες από τους αγγλικούς συλλόγους

που παίζουν (Αρσενάλ και Μάντσεστερ Σίτι). Οι φωτογραφίες τους δημοσιεύθηκαν από το κυβερνών κόμμα του Ερντογάν ΑΚΡ.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Reinhard Grindel, ανέφερε πως το γεγονός ότι οι δυο παίκτες έχουν τουρκικές ρίζες είναι μεν σεβαστό, πλην όμως χρησιμοποιήθηκαν απο τον Ερντογάν στην προεκλογική του καμπάνια ενόψει των εκλογών του επόμενου μήνα στην Τουρκία.
Η μπλούζα του Gundogan μάλιστα έγραφε: «Με σεβασμό για τον πρόεδρό μου».

«Το ποδόσφαιρο και η Ομοσπονδία έχουν αξίες που δεν είναι επαρκώς σεβαστές από τον κ. Ερντογάν», ανέφερε ο Grindel στο τουίτερ. «Οι παίκτες μας δεν βοηθούν την ενότητα που εμείς υπηρετούμε».

Και μπορεί ο Ερντογάν να είναι ένθερμος φίλαθλος και πρώην ποδοσφαιριστής που έπαιζε σχεδόν σε επαγγελματικό επίπεδο, πλην όμως οι σχέσεις του με την ΕΕ δεν είναι οι καλύτερες την τελευταία διετία, κυρίως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016. Έκτοτε ο Ερντογάν βλέπει παντού πιθανούς εχθρούς και ύποπτους του πραξικοπήματος, έχει κλείσει ΜΜΕ, έχει φυλακίσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους κι έχει απολύσει εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους.

Οι δυο ποδοσφαιριστές δέχτηκαν τα πυρά πολιτικών και της Αριστεράς και της Δεξιάς
Μάλιστα σχόλιο της Bild αναφέρει: «αν είσαι ηθικός δεν γελάς μπροστά στην κάμερα με τον Ερντογάν. Το βασικό ερώτημα είναι αν οι δυο Γερμανοί παίκτες της εθνικής ταιριάζουν ακόμα στην εθνική Γερμανίας. Εμείς λέμε ναι. Πολιτικά είναι ανόητοι, αλλά στο ποδόσφαιρο είναι ιδιοφυΐες».

Keywords
Τυχαία Θέματα