Ο CEO της Fiat Chrysler κατήγγειλε την παραπληροφόρηση σχετικά με τις εκπομπές ρύπων

Ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat Chrysler Automobiles NV επέπληξε έναν εκπρόσωπο της εταιρείας το 2015 για τη δήλωσή του ότι η εταιρεία δεν εξόπλισε τα οχήματά της με παράνομο λογισμικό, προκειμένου να περάσει δοκιμές εκπομπών, σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν σε σχετική αγωγή.

Ένα απόσπασμα του ηλεκτρονικού μηνύματος του 2015 από τον διευθύνοντα σύμβουλο Sergio Marchionne προς τον τότε επικεφαλής

των επικοινωνιών των ΗΠΑ, Gualberto Ranieri, της Fiat Chrysler αποκαλύφθηκε τη Δευτέρα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν. Ο εκπρόσωπος εξέδωσε ανακοίνωση λίγες μέρες μετά την παραδοχή ότι η Volkswagen AG εξαπάτησε σε δοκιμές εκπομπών, στην οποία ανέφερε ότι η Fiat Chrysler δεν χρησιμοποίησε τις αποκαλούμενες συσκευές ήττας.

"Έχεις χάσει το μυαλό σου;", γράφει ο Marchionne. Είπε επίσης ότι ο εκπρόσωπος πρέπει να απολυθεί και χαρακτήρισε τις ενέργειές του "εντελώς ηλίθιες και ασυνείδητες".

Η ανακοίνωση έγινε από τη Fiat Chrysler σε μια αγωγή που άσκησαν οι μέτοχοι το 2015 υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία παραπλάνησε τους επενδυτές σχετικά με τα προβλήματα ασφάλειας των οχημάτων. Η αγωγή που υποβλήθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν ως κατηγορία, υποστηρίζει ότι η Fiat Chrysler δεν συμμορφώθηκε με τους νόμους περί ασφάλειας των οχημάτων των Η.Π.Α., (σ.σ. Σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίστηκε ο εκπρόσωπος και προάκλεσαν την οργή του CEO) ενώ δεν υπέβαλε τις απαιτούμενες πληροφορίες έγκαιρης προειδοποίησης στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, τις καθυστερημένες ανακλήσεις, τις υποτιμημένες έρευνες στις ΗΠΑ και τα χαμηλά έξοδα ανακλήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα