ZEW: Αμετάβλητο σε χαμηλό 5,5 ετών το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία τον Μάιο

Σταθερά αρνητικό το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία τον Μάιο, το οποίο παρέμεινε σε χαμηλό 5,5 ετών. Συγκεκριμένα, ο δείκτης του Ινστιτούτου Zew ήταν στις -8,2 μονάδες, σταθερός σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και σε συμφωνία με τις εκτιμήσεις δημοσκόπησης του Reuters.

Ο δείκτης για την τρέχουσα συγκυρία υποχώρησε ελαφρώς, φτάνοντας στις 87,4 μονάδες από 87,9 τον προηγούμενο μήνα και ενώ δημοσκόπηση

του Reuters έδειχνε στις 86,2 μονάδες.

Όπως τόνισε το Ινστιτούτο, η απόφαση των ΗΠΑ για αποχώρηση από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν αλλά και οι φόβοι για περαιτέρω κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης με τις ΗΠΑ επιβαρύνουν το κλίμα μεταξύ των Γερμανών επενδυτών.

Καθοριστικός παράγοντας και οι αυξανόμενες τιμές του πετρελαίου που έχουν αρνητική επίπτωση στις προσδοκίες των Γερμανών.

Όπως ανέφερε ο Achim Wambach του ZEW, «η αμερικανική απόφαση να αποσυρθεί από την πυρηνική συνθήκη με το Ιράν και οι φόβοι για μια περαιτέρω κλιμάκωση της διεθνούς εμπορικής σύγκρουσης με τις ΗΠΑ, καθώς και μια περαιτέρω αύξηση των τιμών του πετρελαίου, είχαν συνολικά αρνητική επίδραση στις οικονομικές προσδοκίες στη Γερμανίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα