ΧΑ: Κέρδη 1% μετά το δημοσίευμα του Reuters για συμφωνία

Η ελληνική κυβέρνηση και οι θεσμοί έχουν φτάσει σε προκαταρκτική συμφωνία για τα εργασιακά και τις περικοπές στις συντάξεις, μετέδωσε πριν από λίγο το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο πηγές. Στην είδηση αυτή, ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε να καταγράφει κέρδη άνω του 1% ενώ νωρίτερα κινούταν χωρίς μεγάλες μεταβολές, «χωνεύοντας» το διήμερο ανοδικό σερί που προηγήθηκε.

Χθες ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με σημαντικά κέρδη 2,78% στις 664,52 μονάδες με τον όγκο συναλλαγών να βελτιώνεται στα επίπεδα των 53 εκατ. ευρώ. Εν μέσω προσδοκιών

για ευτυχή κατάληξη στην δεύτερη αξιολόγηση η αγορά σκαρφάλωσε με τον τραπεζικό κλάδο να ηγείται της κίνησης. Ωστόσο, οι αναλυτές παραμένουν επιφυλακτικοί για την πορεία της διαπραγμάτευσης και εφιστούν την προσοχή σε μοχλευμένες θέσεις.

Πριν απο λίγο ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 671 μονάδες με κέρδη 1,1%. Στο ταμπλό κέρδη 1,1% για τον ΟΤΕ στα 8,97 ευρώ και 2,1% για την Εθνική στα 0,241 ευρώ. Ανοδικά 2,3% η Πειραιώς, +3,2% η Eurobank και +2,5 η ΔΕΗ.

Σημειώνεται ότι σήμερα ανακοινώνει αποτελέσματα χρήσης 2016 ο ΟΠΑΠ με την αγορά (consensus) να εκτιμά τα EBITDA στα 303,87 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 161,86 εκατ.

Keywords
Τυχαία Θέματα