Μεικτό κλείσιμο στην Ασία ενόψει έναρξης διαπραγματεύσεων για Brexit

Μεικτή εικόνα στα ασιατικά χρηματιστήρια σήμερα, 29 Μαρτίου, ημέρα που η Βρετανία ενεργοποιεί το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας για την επίσημη εκκίνηση των διαπραγματεύσεων για την αποχώρησή της από την ΕΕ.

Ο ιαπωνικός όμιλος Keidanren, που συμμετέχει σε κολοσσούς όπως Toyota, Hitachi και άλλους μεγάλους επενδυτές στη Βρετανία, ετοιμάζει ανακοίνωση στη βάση αυτού που δήλωσε η Μέι: «όποια συμφωνία και να γίνει για το Brexit, είναι κακή συμφωνία».

Η

στερλίνα υποχώρησε κατά 0,31% στ 1,2411 δολ. και το ευρώ εξασθένησε επίσης στο 1,0786 δολ.

Νωρίτερα, θετικό κλίμα ήταν το κλίμα στη Wall Street που έκλεισε με ισχυρά κέρδη.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες στις ΗΠΑ βοήθησαν να επανέλθει η αισιοδοξία, στρέφοντας και πάλι την προσοχή των επενδυτών στην πορεία της οικονομίας μετά την απογοητευτική εξέλιξη της πρώτης μεγάλης νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης Τραμπ.

Τα χθεσινά μάκρο έδειξαν ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2000. Τα στοιχεία οδήγησαν σε άνοδο 0,7% τον S&P 500 και τον Dow Jones, με τον βιομηχανικό δείκτη να βάζει τέλος σε ένα πτωτικό σερί οκτώ συνεδριάσεων. Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,6%.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei Stock με μικρή άνοδο 0,08%.

Νωρίτερα, τα επίσημα στοιχεία έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά μόλις 0,1% τον Φεβρουάριο σε ετήσια βάση, έναντι αύξησης 1% τον Ιανουάριο. Μετά από εποχικές προσαρμογές, οι πωλήσεις λιανικής επίσης αυξήθηκαν 0,2% σε μηνιαία βάση.

Στο μεταξύ, η θυγατρική της Toshib στις ΗΠΑ, Westinghouse, ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση πτώχευσης, ώστε να μειωθούν οι ζημιές για τον ιαπωνικό κολοσσό.
Στην Κίνα, ο Shanghai Composite με πτώση 0,36% και ο Shenzen Composite υποχώρησε 0,73%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 με άνοδο 0,90% σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2015. Στην Κορέα ο Kospi σημειώνει μικρά κέρδη 0,17%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng με άνοδο 0,09%.

Στην αγορά πετρελαίου, το μπρεντ συνέχισε να ενισχύεται με άνοδο 0,39% στα 51,53 δολ/βαρέλι και το αμερικανικό αργό με άνοδο 0,45% στα 48,59 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα