Ανακάμπτει η ψυχολογία στις αγορές – Άνοδος στην Ευρώπη

Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα στη Βρετανία και τι Βρυξέλλες καθώς αρχίζουν σήμερα οι διαδικασίες για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 νωρίς το πρωί κινούνταν ανοδικά αι έφτασε να κερδίζει 0,53%, λίγο νωρίτερα ωστόσο σημείωνε απώλειες 0,13%. Οι περισσότεροι τομείς σε θετικό έδαφος. Ο κλάδος αυτοκινήτων είναι σήμερα «οδηγός» στα κέρδη με άνοδο 0,87%.

Οι βασικοί πόροι και οι τραπεζικές μετοχές με άνοδο 0,54 και 0,40%. Τις καλύτερες

επιδόσεις παρουσιάζει η BHP Billiton με άνοδο 2,1%.

Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι κλάδοι ταξιδίων και διακοπών, τροφίμων και ποτών καθώς και η τεχνολογία λόγω της αβεβαιότητας για το μέλλον των εμπορικών σχέσεων μεταξύ ΕΕ – Βρετανίας. Ο CEO της Ryanair ανέφερε σήμερα στο CNBC ότι η εταρεία αναμένεται να μην μπορέσει να πραγματοποιεί πτήσεις μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ αν δεν επιτευχθεί νέα αεροπορική συμφωνία μέσα στα δύο χρόνια που θα διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Στα ταμπλό ο FTSE100 πριν λίγο σημείωνε απώλειες 0,13%, ο DAX με άνοδο 0,32%, ο CAC40 με οριακή άνοδο 0,06% και ο IBEX35 με απώλειες 0,43%.

Το δολάριο ενισχύθηκε κατά τη διαπραγμάτευση των ασιατικών αγορών καθώς το ηθικό των επενδυτών ανέκαμψε μετά την αρχική απογοήτευση από την αποτυχημένη προσπάθεια του προέδρου Τραμπ να προωθήσει αλλαγές στον τομέα της υγείας.

Η στερλίνα έφτασε να υποχωρεί σημαντικά νωρίτερα, ωστόσο το μεσημέρι ενισχύθηκε και έφτασε να σημειώνει άνοδο ναντι του δολαρίου, καθώς διαμορφώθηκε στο 1,24 δολ..

Keywords
Τυχαία Θέματα