Σπάει το φράγμα των $1.400 ο χρυσός - Σε υψηλά 6ετίας

Άνοδο για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα καταγράφουν οι τιμές του χρυσού αγγίζοντας υψηλά σχεδόν έξι ετών.

Νωρίτερα στο Χονγκ Κονγκ, η τιμή σποτ του χρυσού έκανε άλμα 1,3% στα 1.405,83 δολ/ουγγιά, υπερπηδώντας τα 1.400 δολάρια για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2013. Και τα futures του χρυσού αυξήθηκαν κατά 0,92% στα 1.409,70 δολ/ουγγιά.

Η άνοδος για την τιμή του πολύτιμου μετάλλου ξεκίνησε χθες Πέμπτη, μετά τις ανακοινώσεις της Fed

που άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μείωση των επιτοκίων – εξέλιξη που έριξε την απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς κάτω από το ψυχολογικό όριο του 2%, για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2016.

Ο δείκτης του αμερικανικού δολαρίου υποχώρησε επίσης στο 96,543, από το επίπεδο του 97,6 που έφτασε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

«Οι τιμές του χρυσού έχουν ανακάμψει από τα χαμηλά τους και θεωρούμε ότι αυτή η άνοδος μπορεί να διατηρηθεί», αναφέρουν στρατηγικοί αναλυτές της DBS Group Research στη Σιγκαπούρη. «Οι αυξανόμενες πολιτικές εντάσεις, οι χαμηλότερες αποδόσεις στα ομόλογα και ένα αμερικανικό δολάριο έτοιμο για αντιστροφή ίσως κάνουν πολύ ενδιαφέρον το 2019 για τον χρυσό».

Σημειώνεται επίσης ότι χθες Πέμπτη, ο Μάριο Ντράγκι της ΕΚΤ ανέφερε ότι θα δοθεί περαιτέρω στήριξη αν χρειαστεί, αν δηλαδή επιδεινωθεί η κατάσταση της οικονομίας τους επόμενους μήνες.

Ο διοικητής της Τράπεζα της Ιαπωνίας Χαρουχίκο Κουρόντα, είπε επίσης ότι θα εξετάσει την επέκταση της στήριξης της οικονομίας χωρίς ενδοιασμούς, αν η οικονομία χάσει μομέντουμ στην προσπάθειά της να πετύχει στόχο 2% για τον πληθωρισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα