«Σοσιαλδημοκράτες και Αριστερά πρέπει να συναντηθούν» είπε ο Τσίπρας στο συνέδριο του SPD

Οι Σοσιαλδημοκράτες και η Αριστερά πρέπει να συναντηθούν, στη βάση ενός προοδευτικού σχεδίου για τον 21ο αιώνα στην Ευρώπη, επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντα στο Συνέδριο του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στο Βερολίνο.

«Μια τέτοια στρατηγική μπορεί να ανακόψει την επέλαση της ακροδεξιάς, του εθνικισμού και της ξενοφοβίας, που εφορμούν στη δική μας κοινωνική βάση», είπε και πρόσθεσε: «Χρειάζεται πολιτικό θάρρος

για να κάνουμε αυτό το βήμα. Διότι πρωτίστως απαιτείται αυτοκριτική. Το παράδειγμα της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι η Σοσιαλδημοκρατία και η Αριστερά μπορούν και πρέπει να συμπορευτούν στη βάση μιας προγραμματικής συνεργασίας προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Το παράδειγμα της Ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας, είναι δυστυχώς, παράδειγμα προς αποφυγή, σε αντίθεση με όσα συμβαίνουν στην Ισπανία και την Πορτογαλία, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, διότι, όπως είπε, «διεξάγει ένα σχεδόν μονομέτωπο αγώνα ενάντια στην Αριστερά, αρνούμενη να συναινέσει ακόμα και σε ιστορικού χαρακτήρα πρωτοβουλίες που θα έπρεπε να είναι σημαία για τον προοδευτικό χώρο».

Πρόσθεσε, ωστόσο, πως η συνάντηση της Αριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα θα τεθεί ως ζήτημα από τα κάτω, από τη βάση.

Keywords
Τυχαία Θέματα