Τζο Τζόνσον: Η παραίτηση που απειλεί (περισσότερο) την πρόταση της Μέι για το Brexit

Ο πρώην υφυπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, Τζο Τζόνσον, που παραιτήθηκε χθες λόγω της διαφωνίας του με την κυβερνητική πολιτική της Τερέζα Μέι για το Brexit, αποκάλυψε σήμερα ότι ορισμένοι συνάδελφοι «προβληματίζονται σοβαρά» για το αν θα παραιτηθούν και οι ίδιοι εξαιτίας του σχεδίου της Βρετανής πρωθυπουργού.

Η δραματική παραίτηση του υφυπουργού και μικρότερου αδελφού του πρώην ΥΠΕΞ, Μπόρις Τζόνσον, θέτει σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο τη συμφωνία για το Brexit, μεταδίδει το Reuters.
.
Μιλώντας

σήμερα στο ραδιόφωνο του BBC, ο Τζόνσον έκανε λόγο για ανεδαφικές υποσχέσεις που δόθηκαν κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος από τους υπέρμαχους του Brexit όπως ο αδελφός του.

Το χάσμα μεταξύ του οράματός τους και του προτεινόμενου σχεδίου από τη Μέι ήταν τώρα τόσο μεγάλο, είπε, που θα αποτελούσε μια τραγωδία για τη Δημοκρατία, αν δεν ζητηθεί η γνώμη του κοινού μέσω νέου δημοψηφίσματος.

«Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι πολλοί σκέφτονται εντατικά αυτή τη συμφωνία και πώς θα τη χειριστούν», είπε, σε μια παρέμβαση που γίνεται ακόμα πιο ηχηρή, λόγω του ότι είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής στην ΕΕ. Η αναχώρησή του κινδυνεύει να επηρεάσει κι άλλους φιλοευρωπαίους υπουργούς, κατά της συμφωνίας, πέραν των υπέρμαχων του Brexit που έχουν ήδη υποσχεθεί ότι θα την καταψηφίσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα