Σε υψηλό έτους η Ευρώπη - 20% κέρδη για Actelion

To ιστορικό άλμα του Dow Jones πάνω από τις 20.000 μονάδες αλλάζει την ψυχολογία των διεθνών αγορών. Ετσι, μετά τα ασιατικά χρηματιστήρια που έκλεισαν ως επί το πλείστον με κέρδη άνω του 1%, σειρά παίρνει η Ευρώπη που βρέθηκε σήμερα σε υψηλά έτους.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 λίγο πριν σημείωνε άνοδο 0,51% και, όπως μεταδίδει το Reuters, βρέθηκε σήμερα σε υψηλό έτους. Με θετικό πρόσημο άνοιξαν οι περισσότεροι τομείς που διαπραγματεύονται στον δείκτη.

Στα μεγαλύτερα ταμπλό της ηπείρου, η εικόνα

είναι επίσης θετική, με τον FTSE100 στο Λονδίνο να βρίσκεται στο +0,06%, τον DAX στο +0,5%, τον γαλλικό CAC40 με κέρδη 0,24%, τον ΙΒΕΧ35 στη Μαδρίτη με άνοδο 0,48% και τον ιταλικό FTSE MIB με άνοδο 0,60%..

Τις καλύτερες επιδόσεις σημειώνουν ο τραπεζικός τομέας και οι μετοχές του κλάδου υγείας, καθώς οι επενδυτές αναμένουν ότι ο Τραμπ θα παραμείνει πιστός στις δεσμεύσεις του για μείωση φορολογίας και χαλάρωση των ρυθμιστικών κανόνων.

Η μετοχή της ελβετικής Actelion βρέθηκε στην κορυφή του πανευρωπαϊκού δείκτη με άνοδο άνω του 20% μετά την αναγγελία της εξαγοράς της από την J&J για 30 δισ. δολ.

Η μετοχή της Daily Mail από την άλλη βρέθηκε στην τελευταία θέση με πτώση 7%, μετά τη μείωση του outlook για τα έσοδα από τον ιδιοκτήτη της εταιρείας.

Άνοδος 6,5% για τη μετοχή της Ericsson, λόγω των απροσδόκητα καλύτερων εσόδων της.

Άνοδος και για Diageo και Norde μετά την ανακοίνωση κερδών.

Ωστόσο, η Unilever υποχώρησε κατά 4% νωρίτερα, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι δύσκολες συνθήκες στην αγορά θα συνεχιστούν.

Τα βλέμματα σήμερα είναι στραμμένα και στην RBS, καθώς πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, αναφέρουν ότι η τράπεζα υπολογίζει ότι θα υποστεί την επιβολή προστίμου αξίας 3,8 δισ. δολ. (3,1 δισ. στερλίνες) στο πλαίσιο αμερικανικής έρευνας σχετικά με κατηγορίες για παραπλάνηση σχετική με την πώληση ενυπόθηκων δανείων πριν τη χρηματοοικονομική κρίση.

Στο μεταξύ, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σήμερα θα δημοσιοποιήσει νομοσχέδιο για τι συνομιλίες σχετικά με το πλάνο αποχώρησής της από την ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα