Online γραφείο εύρεσης εργασίας... δια χειρός Βερναρδάκη

Σε online γραφείο εύρεσης εργασίας και τακτοποίησης στο Δημόσιο τείνει να μετατραπεί η επίσημη σελίδα του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δίνοντας το στίγμα των προτεραιοτήτων των κυβερνητικών στελεχών το τελευταίο διάστημα.

Παρά τις αρμοδιότητες που του έχουν ανατεθεί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, ο κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης φαίνεται

ότι έχει ρίξει όλο του το βάρος στο να απευθύνει γενικό προσκλητήριο («οι ενδιαφερόμενοι/ες προσέλθετε...») στις προκηρύξεις που τρέχουν σε όλους τους τομείς του δημόσιου τομέα. Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του, ότι θα μονιμοποιηθούν 10.000 εργαζόμενοι στους δήμους, δέχεται απανωτά αιτήματα βολέματος από διαφορετικές επαγγελματικές κατηγορίες που ελπίζουν να βρουν μία θέση στο κράτος, ενώ όσοι τα κατάφεραν φτάνουν στο σημείο να τον αποκαλούν ακόμα και «σωτήρα»!

Οι ερωταπαντήσεις στα social media

Σε αυτό το ενδιαφέρον πλαίσιο πολιτικής αποθέωσης, ο κ. Βερναρδάκης δείχνει να λειτουργεί με ζήλο, τουλάχιστον διαδικτυακά, με την προηγούμενη κυβερνητική ιδιότητά του, δηλαδή αυτή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Αναρτά σε χρόνο ρεκόρ στην επίσημη σελίδα του στο Facebook κάθε προκήρυξη, απαντά προσωπικά στις ερωτήσεις περί διορισμών, δεσμεύεται ότι θα κοιτάξει άμεσα κάθε περίπτωση ενδιαφερόμενου, ενώ γίνεται αυστηρός έναντι όλων όσοι επιχειρούν να αμφισβητήσουν το εξελισσόμενο μπαράζ διορισμών. Χαρακτηριστικά, στη διαπίστωση «Οχι που θα καναν διορισμούς τα συντρόφια σε καιρό μνημονίου!» με την επίκληση της πρόσφατης πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου περί παράτασης αναστολής διορισμών και προσλήψεων σε όλο τον δημόσιο τομέα και για το 2017, ο υπουργός Επικρατείας θα απαντήσει σε πολίτη: «Μήπως πρέπει να "ξυπνήσεις" εσύ και να ανακαλύψεις ότι συγχέεις άσχετα μεταξύ τους πράγματα;».

Με την ανάληψη των νέων καθηκόντων του στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Βερναρδάκης έσπευσε να καθησυχάσει όσους εξέφρασαν την αγωνία ότι θα σταματούσε το έργο του στις μονιμοποιήσεις και τους διορισμούς στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. «Τίποτα δεν έμεινε πίσω. Ολα συνεχίζονται», θα γράψει ο υπουργός Επικρατείας για να απαντήσει στην παράκληση εργαζομένης σε Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, «Μην μας ξεχάσετε κι εμάς τους ΟΤΑ ΔΕ κ ΥΕ, κε Βερναρδακη!», ως εξής: «Θα δω πού βρίσκεται το θέμα αύριο πρωί». Αγωνία αποπνέει και το ερώτημα: «κ. Βερναρδάκη, εμείς στο υπ. Δικαιοσύνης πότε θα διοριστούμε;;;...Κουραστήκαμε να περιμένουμε και ντρεπόμαστε να ζητήσουμε κι άλλα δανεικά για το νοίκι μας...». Η Α. ενημερώνει τον υπουργό ότι «δεν έχουν στείλει ούτε καν αίτημα στα σχολεία και στην Εισαγγελία για εμάς... » για να λάβει την καθησυχαστική απάντηση του κ. Βερναρδάκη: «Θα το δω... μην ανησυχείς».

Η ίδια αγωνία σκιαγραφείται και στο μήνυμα της Ν.: «Αγαπητέ υπουργέ μην ξεχνάτε το θέμα των "προσωρινών" ΑΣΕΠΙΤΩΝ που εργαζόμαστε στις κοινωνικές δομές διάφορων δήμων της χώρας σχεδόν μια δεκαετία κ κινδυνεύουμε να βρεθούμε στο δρόμο κ μάλιστα στο πλαίσιο αποκατάστασης αδικιών.... για εμάς δεν είναι αδικία να χάσουμε τη δουλειά μας???». Η απάντηση του κ. Βερναρδάκη σύντομη και αποφασιστική. «Δεν το ξεχνώ... θα έχουμε νέα σύντομα».

Με την ανάληψη των νέων καθηκόντων του στο Μέγαρο Μαξίμου ο Χ. Βερναρδάκης έσπευσε να καθησυχάσει όσους εξέφρασαν την αγωνία ότι θα σταματούσε το έργο του στις μονιμοποιήσεις και τους διορισμούς στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Οι χοροί στο Ηράκλειο με τους ΑΣΕΠίτες

Στο μεταξύ, ξεχωριστό κεφάλαιο στην έως τώρα κυβερνητική διαδρομή του θεωρεί ο κ. Βερναρδάκης τον διορισμό των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ του 1998. Ο ίδιος περιγράφει με γλαφυρό τρόπο τα συναισθήματα που βίωσε παραμονές Χριστουγέννων, ως επίτιμος καλεσμένος σε συνεστίαση που διοργάνωσαν οι διορισθέντες, χορεύοντας μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη. «Ναι, χθες στο Ηράκλειο ζήσαμε μεγάλες συγκινήσεις!! Δεκάδες άνθρωποι από όλη την Κρήτη, μαζί με τις οικογένειές τους, μας έκαναν μια μεγάλη τιμή και μας έδειξαν τη δύναμη της αξιοπρέπειας που έχει ο ελληνικός λαός. Με τις λύρες τους και τα ποιήματά τους. Ζήσαμε στιγμές μοναδικές. Είδαμε ανθρώπους με καθαρό βλέμμα... Τα βλέμματα των γονιών, όμως, είχαν άλλη δύναμη. Τη δύναμη που μόνο οι άνθρωποι του μόχθου και της καθαρής συνείδησης μπορούν να έχουν.

Ζωντανές ιστορίες ζωής. Οπως εκείνη η κοπέλα -κόρη της Ασεπίτισσας από το Ρέθυμνο- που μου ζήτησε μια selfie για να θυμάται τις στιγμές: ήταν 3 χρονών και η μάνα της την κουβαλούσε στην Αθήνα, έξω από το Υπουργείο στη Βασιλίσσης Σοφίας, στις κινητοποιήσεις χρόνων και χρόνων. Για μένα ήταν το απολύτως αυτονόητο να λύσω τον γόρδιο δεσμό της υπόθεσης του ΑΣΕΠ ’98. Για χιλιάδες ανθρώπους όμως ήταν το διαβατήριο για να ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη τους στη δημοκρατία, στη δικαιοσύνη, στην ίδια τη ζωή. Μου το είπε στο αυτί μια μάνα -και ναι, οι άνθρωποι αυτοί είναι οικογένειά μας- και για μένα και για τον Ηλία και τη Γιούλη, την Αρίστη, τη Μάγκυ και όλο τον 5ο όροφο της Β. Σοφίας - και βέβαια τον Παύλο Πολάκη και την Μαρία Β. Είπαμε να ξανανταμώσουμε στην Κρήτη σε λίγους μήνες...».


Για το μόνο θέμα, για το οποίο κάνει αυτοκριτική ο υπουργός Επικρατείας, είναι η έως τώρα μη τακτοποίηση των δημοτικών αστυνομικών. «Αποτελεί ήττα και δικιά μου και της Γεροβασίλη το ότι δεν το λύσαμε. Είναι η μοναδική ίσως αδικία που δεν καταφέραμε να θεραπεύσουμε».

Καθώς ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας ελπίζει ότι επίκειται κύμα διορισμών στο Δημόσιο, ο κ. Βερναρδάκης γίνεται αποδέκτης πλήθους μηνυμάτων. Οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας για τις αθρόες μονιμοποιήσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πολλαπλασιάζουν τα ευχαριστήρια μηνύματα προς το πρόσωπό του σε καθημερινή βάση, αλλά και τα αιτήματα ένταξης στο πρόγραμμα ενίσχυσης του δημόσιου τομέα με προσωπικό.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα