Χαμόγελα και στην Ασία μετά το «πάρτι» στη Wall Street

Κέρδη που ξεπερνούν το 1% αποκόμισαν Ιαπωνία και Χονγκ Κονγκ, μετά τη χθεσινή εκτόξευση του Dow Jones στη Wall Street πάνω από τις 20.000 μονάδες για πρώτη φορά στην ιστορία του. Αφορμή ο ενθουσιασμός των επενδυτών από τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ ότι θα μειώσει τη φορολόγηση των επιχειρήσεων και να χαλαρώσει το ρυθμιστικό πλαίσιο σε τομείς της οικονομίας..

Πιο αναλυτικά, στην Ιαπωνία

ο Nikkei σημείωσε άλμα 1,8% στις 19.402,39 μονάδες, διευρύνοντας το ράλι της Τετάρτης με την άνοδο του 1,43%.
Στην Κορέα ο δείκτης Kospi με κέρδη 0,81%

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει άνοδο 1,32%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει κέρδη για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση με άνοδο σήμερα 0,31%,.

Οι αγορές σε Αυστραλία, Ινδία, Ταϊβάν και Βιετνάμ παρέμειναν κλειστές λόγω τραπεζικής αργίας. Αύριο Παρασκευή θα παραμείνουν κλειστές οι αγορές σε Κίνα, Κορέα, Ταϊβάν και Βιετνάμ, με την Κίνα να ανοίγει και πάλι την Παρασκευή της επόμενης εβδομάδας, λόγω των εορτασμών για το σεληνιακό έτος.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού χθες Τετάρτη, ο βιομηχανικός Dow Jones έκανε άλμα 0,78% για να κλείσει στις 20.068,51 μονάδες καταγράφοντας ιστορικό ρεκόρ.

Η αισιοδοξία μετατοπίσθηκε και στους άλλους δυο μεγάλους δείκτες, με τον S&P 500 να σημειώνει κέρδη 0,8%, σημειώνοντας νέο ρεκόρ στις 2.298,37 μονάδες και τον Nasdaq να κερδίζει σχεδόν 1% για να κλείσει στο ιστορικό υψηλό των 5.656,34 μονάδων.
Σημειώνεται ότι ο βιομηχανικός δείκτης κερδίζει 9,5% από την ημέρα που επικράτησε ο Ντ. Τραμπ στις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα