Σε χαμηλό μιας εβδομάδας οι τιμές πετρελαίου με πτώση πάνω από 2%

Τουλάχιστον σε χαμηλό μιας εβδομάδας «βουλιάζουν» οι τιμές πετρελαίου την Τρίτη, στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά το «σήμα» του Ιράν ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε συντονισμένο «πάγωμα» της παραγωγής πετρελαίου.

Τα μέλη του OPEC αλλά και οι πετρελαιοπαραγωγοί χώρες εκτός OPEC θα έχουν πιθανότατα συνάντηση στη Ντόχα στα μέσα Απριλίου για ένα πιθανό «πάγωμα» της παραγωγής. Προηγούμενες πληροφορίες έκαναν λόγο για συνάντηση

στη Ρωσία στις 20 Μαρτίου.

Η τιμή του Brent για παράδοση Μαϊου υποχώρησε έως και 2,55%, σε ενδοσυνεδριακό χαμηλό από τις 4 Μαρτίου στα 38,51 δολάρια το βαρέλι, πριν ανακάμψει ελαφρώς στα 38,68 δολάρια το βαρέλι με πτώση 2,15%.

Τη Δευτέρα, η τιμή του Brent υποχώρησε κατά 86 σεντς ή 2,13%.

Η τιμή του αμερικανικού αργού για παράδοση Απριλίου υποχωρούσε πριν από λίγο κατά 80 σεντς ή 2,15% στα 36,38 δολάρια το βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει νωρίτερα σε ενδοσυνεδριακό χαμηλό από τις 8 Μαρτίου, στα 36,23 δολάρια.

Μετά την πτώση σε χαμηλό 13 ετών στα 26,05 δολάρια στις 11 Φεβρουαρίου, τα προθεσμιακά συμβόλαια του αμερικανικού αργού έχουν ανακάμψει περίπου 35%. Ριμπάουντ 30% από τα χαμηλά της ίδιας μέρας έχει καταγράψει μέχρι σήμερα και το Brent.

Σύμφωνα με τους αναλυτές πάντως οι συνθήκες στην αγορά παραμένουν αδύναμες, καθώς τα αποθεματικά στις ΗΠΑ παραμένουν σε υψηλά ρεκόρ, πάνω από τα 520 εκατ. βαρέλια.

Keywords
Τυχαία Θέματα