Με την υπογραφή της Six Senses Resorts and Spas το νέο πεντάστερο της Κρήτης

Της Στεφανίας Σούκη

Σε επίπεδα άνω του μισού δισ. ευρώ θα φθάνει, με την ολοκλήρωσή του, η αξία του μικτού τουριστικού project της Minoan Group στην Κρήτη, που πήρε ήδη το «πράσινο φως» με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την περασμένη Παρασκευή.

Αυτό τουλάχιστον υπολογίζει η διοίκηση της εταιρείας,

η οποία ήδη έχει προχωρήσει σε συμφωνία με την Six Senses Resorts and Spas για τη μία από τις δύο υπερπολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες «ναυαρχίδες» που περιλαμβάνονται στο project των 267 εκατ. ευρώ. Ο συνολικός σχεδιασμός στα 26.000 στρέμματα της Μονής Τοπλού με 28 χιλιόμετρα ακτογραμμής στην Κρήτη (σ.σ. η έκταση έχει μισθωθεί γι' αυτό τον σκοπό από το τέλος της δεκαετίας του '90) περιλαμβάνει συνολικά 2.000 δωμάτια, σουίτες και στούντιο, ένα γήπεδο γκόλφ, αθλητικές εγκαταστάσεις, κέντρα θαλασσοθεραπείας και ευεξίας, ενώ το έργο θα τηρεί, σύμφωνα πάντα με την εταιρεία, υψηλές περιβαλλοντικές προδιαγραφές, τηρώντας την αρχή της αειφορίας για αυτάρκεια σε υδάτινους, ενεργειακούς πόρους κ.τ.λ..

Οσον αφορά τα επόμενα βήματα, η Minoan υπολογίζει να προχωρήσει σε ένα ή και περισσότερα joint ventures για το έργο προκειμένου να καλύψει τη χρηματοδότηση. Η έκδοση μάλιστα του Προεδρικού Διατάγματος ανοίγει το δρόμο για την εταιρεία «ώστε να επιταχύνει τις συζητήσεις που αφορούν την ανάπτυξη του έργου», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρόεδρος της Μinoan Group, κ. Christopher Engleton. Με βάση το σχεδιασμό του ομίλου, για την ολοκλήρωση και τη λειτουργία της πρώτης φάσης του έργου απαιτούνται τουλάχιστον 18 μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα