Πρώτη απώλεια σε μια διετία για το κρατικό ταμείο χρηματοδοτήσεων της Νορβηγίας

Κτυπημένο από την παγκόσμια πτώση των μετοχών, το κεφαλαιουχικό ταμείο της Νορβηγίας ύψους 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων ανέφερε την πρώτη απώλειά του κατά την τελευταία διετία, που συνέβη μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018.

Το μεγαλύτερο ταμείο κρατικών επενδύσεων έχασε 1,5% ή 171 δισεκατομμύρια νορβηγικές κορώνες (21 δισεκατομμύρια δολάρια), ανέφερε ο επενδυτής την Παρασκευή. Έχασε 2,2% στις μετοχές και 0,4% στα ομόλογα, ενώ στην ακίνητη περιουσία κέρδισε 2,5%.

"Η πιο σημαντική έκφραση κινδύνου στο ταμείο είναι ότι το στρατηγικό μερίδιο μετοχών ορίζεται

στο 70%", ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Norges Bank Investment Management, Yngve Slyngstad σε δήλωση του. "Αυτό σημαίνει ότι οι διακυμάνσεις της αξίας του αμοιβαίου κεφαλαίου καθορίζονται κατά κύριο λόγο από την εξέλιξη των παγκόσμιων χρηματιστηριακών αγορών."

Το Αμοιβαίο Κεφάλαιο, το οποίο κατέχει κατά μέσο όρο το 1,4% των μετοχών που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο, ακολουθεί στενά τους δείκτες και έχει ελάχιστα περιθώρια κατά τη διάρκεια παγκόσμιων sell-off. Οι αγορές μετοχών υποχώρησαν απότομα στην αρχή του έτους εν μέσω αυτής της μεγάλης μεταβλητότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα