Η FA διαπραγματεύεται την πώληση του Wembley σε Αμερικανό μεγιστάνα

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας (FA) βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την πώληση του σταδίου του Γουέμπλεϊ, έδρας της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, στον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Shahid Khan, ιδιοκτήτη των Jacksonville Jaguars.

Εκπρόσωπος της FA επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι είχε δεχθεί προσφορά εξαγοράς του σταδίου και τα βρετανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η συμφωνία μπορεί να ανέλθει

στο 1 δισ. στερλίνες.

Σύμφωνα με το πλάνο, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα διατηρήσει το Γουέμπλεϊ ως κύριο τόπο συνάντησης για μεγάλα ματς, όπως τον Τελικό Κυπέλλου, ωστόσο η εθνική ομάδα της Βρετανίας μπορεί να παίξει αλλού τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, καθώς συμπίπτει με τη σεζόν της αμερικανικής NFL.

Σε ανακοίνωσή του ο Khan ανέφερε ότι η προσφορά του δεν αποτελεί πρόδρομο μόνιμης μετακίνησης των Jaguars στο Λονδίνο, οι οποίοι παίζουν ένα παιχνίδι έδρας της NFL ανά σεζόν στο Γουέμπλεϊ από το 2013.

«Για τους Jaguars (η εξαγορά) θα αποτελέσει ακόμα ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο και πηγή εσόδου που θα ενισχύσει περαιτέρω την επένδυσή μας στο Λονδίνο» ανέφερε ο Khan στον οποίο ανήκει και η βρετανική Fulham.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, ο Khan, με περιουσία 7,2 δισ. δολ. σύμφωνα με το Forbes, είναι έτοιμος να καταβάλει πάνω από 500 εκατ. στερλίνες.

Το στάδιο, χωρητικότητας 90.000 θέσεων, ανακατασκευάστηκε με κόστος 757 εκατ. στερλίνες ακριβώς στο σημείο που το 1966 η εθνική ομάδα Αγγλίας κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το νέο στάδιο άνοιξε τις πύλες του το 2007 και τον περασμένο Ιανουάριο η FA ανέφερε πως θα αποπληρώσει τα χρέη του που, σύμφωνα με την Evening Standard, θα ανέρχονται σε 142 εκατ. στερλίνες μέχρι το 2024.

Keywords
Τυχαία Θέματα