Πώς ο Τραμπ δίνει ζωτικό χώρο στον Πούτιν...

Όσο περισσότερο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump αλλοιώνει τις συμμαχίες που διατήρησαν την παγκόσμια τάξη μετά το Ψυχρό Πόλεμο, τόσο πιο απαραίτητος φαίνεται ότι γίνεται ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin.

Μέχρι το τέλος του ετήσιου επενδυτικού forum που διοργανώνει η Ρωσία

του Putin και ξεκινά την Πέμπτη στην πατρίδα του, την Αγία Πετρούπολη, οι ηγέτες των τεσσάρων από τις δέκα μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου - Ιαπωνία, Γερμανία, Γαλλία και Ινδία - θα έχουν μεταβεί στη Ρωσία για ξεχωριστές συνομιλίες με το "αφεντικό" του Κρεμλίνου, κι όλα αυτά μέσα σε μια εβδομάδα. Ο Putin θα φιλοξενήσει επίσης τον νέο υπεύθυνο για την εξωτερική πολιτική στην Κίνα, τον Αντιπρόεδρο Wang Qishan, αλλά και τη Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Christine Lagarde.

Στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων κορυφής, σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους, θα είναι η συνάντηση του Putin με τον Γάλλο πρόεδρο Emanuel Macron, τον επίσημο προσκεκλημένο του φόρουμ μαζί με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Shinzo Abe. Μετά από χρόνια επιβολής κυρώσεων στην Ουκρανία, την οποία υποστηρίζει ο Macron και κλιμακώνοντας τις αμερικανικές κυρώσεις για εικαζόμενες παρεμβάσεις στις εκλογές, ο Trump παρείχε στον Putin μια ευκαιρία για επαναπροσέγγιση με την Ευρώπη αυτό το μήνα, εξαλείφοντας την πυρηνική συμφωνία του Ιράν, πράγμα που εξόργισε άλλες παγκόσμιες δυνάμεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα