Ποιο είναι το φαβορί για τη θέση του νέου CEO της Telecom Italia

Η Telecom Italia SpA αναμένεται να ονομάσει τον πρώην τραπεζίτη της Merrill Lynch, Luigi Gubitosi, ως νέο διευθύνοντα σύμβουλο μετά την απομάκρυνση του Amos Genish αυτή την εβδομάδα.

Το 10μελές συμβούλιο της εταιρείας συμφώνησε στον Gubitosi κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησαν το Σάββατο, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που επικαλείται το Bloomberg. Ο Gubitosi χρειάζεται τη στήριξη τουλάχιστον

οκτώ από τα 15 μέλη για να εξασφαλίσει την θέση του στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

Το συμβούλιο της Telecom Italia θα συνεδριάσει την Κυριακή για την τελική ψηφοφορία και θα οριστεί μια επιτροπή για να προτείνει επισήμως το όνομα.

Ο Gubitosi είχε ένα πλεονέκτημα ενάντια στον πρώην διευθυντή της Fiat Chrysler Automobiles NV, Alfredo Altavilla, ως το φαβορί για να ηγηθεί της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Ιταλίας.

Είναι ο κορυφαίος υποψήφιος λόγω της εμπειρίας του στις τηλεπικοινωνίες και στα μέσα ενημέρωσης. Ο 57χρονος ήταν επικεφαλής της αντίπαλης εταιρείας της Telecom Italia, Wind Telecomunicazioni και του κρατικού τηλεοπτικού δίκτυο RAI προτού η κυβέρνηση τον προσλάβει ως ειδικός διευθυντή στην πτωχευμένη αεροπορική Alitalia πέρυσι.

Ο ρόλος του στην Alitalia υπογραμμίζει την επιρροή του στους πολιτικούς κύκλους της Ρώμης. Διετέλεσε επικεφαλής της εταιρικής και επενδυτικής Bank of Amerika Merrill Lynch στην Ιταλία από το 2011 έως το 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα