Το διαμελισμένο πτώμα του Κασόγκι βγήκε από την Τουρκία σε μια βαλίτσα

Οι δολοφόνοι του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκγι μπορεί να έχουν μεταφέρει το διαμελισμένο σώμα του εκτός Τουρκίας μέσα σε μια βαλίτσα, ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Hulusi Akar, σύμφωνα με το CNN Turk.

Ο Κασόγκγι, ένας Αμερικανός κάτοικος και δημοσιογράφος της Washington Post, σκοτώθηκε στο Σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου, προκαλώντας παγκόσμια κατακραυγή ενάντια στο βασίλειο και τον de facto ηγεμόνα του,

τον πρίγκηπα Mohammed bin Salman.

Ο Υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας ανέφερε ότι οι δολοφόνοι του Κασόγκγι μπορεί να έχουν μεταφέρει τα μέλη του σώματος του δημοσιογράφου έξω από την Τουρκία σε αποσκευές.

"Μια πιθανότητα είναι ότι άφησαν τη χώρα τρεις έως τέσσερις ώρες μετά τη δολοφονία. Μπορεί να έχουν βάλει το διαμελισμένο πτώμα του Κασόγκγι μέσα στις αποσκευές τους χωρίς να αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της διπλωματικής ασυλίας τους», ανέφερε ο Akar.

Πάνω από ένα μήνα μετά τη δολοφονία, η Τουρκία προσπαθεί να διατηρήσει την πίεση στον πρίγκιπα Mohammed, δημοσιεύοντας αποδεικτικά στοιχεία που υπονομεύουν τις πρώιμες αρνήσεις του Ριάντ.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ, χαρακτήρισε το Σάββατο την αξιολόγηση της CIA που κατηγορεί τον πρίγκιπα Mohammed για τη δολοφονία «πολύ πρόωρη» και δήλωσε ότι θα λάβει την πλήρη έκθεση για την υπόθεση την Τρίτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα