Ουάσιγκτον: Ο Πούτιν υποσχέθηκε στην Ελλάδα «ρητορικά έργα»

«Ρητορικά έργα» έχει υποσχεθεί στην Ελλάδα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν όπως τονίζει η αμερικανική κυβέρνηση δια στόματος του ειδικού απεσταλμένου για την Ενέργεια του αμερικανικού YΠΕΞ Αμος Χόχσταϊν.

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο κ. Χόχσταϊν, υποστηρίζει ότι άλλο τα «ρητορικά έργα» που υποσχέθηκε ο Ρώσος πρόεδρος κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Ελλάδα και άλλο τα βιώσιμα, όπως είναι

ο αγωγός φυσικού αερίου TAP (Trans Adriatic Pipeline).

Ο Αμερικανός διπλωμάτης επισημαίνει πως η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει ρόλο-κλειδί για τη διαφοροποίηση των ενεργειακών προμηθευτών της Ευρώπης και εκτιμά ότι ο τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου που προωθούν οι ΗΠΑ στη Βόρεια Ελλάδα θα μπορούσε να είναι έτοιμος σε δύο χρόνια και να προσελκύσει αμέσως αμερικανικές, και όχι μόνον, εξαγωγές.

Ο κ. Χόχσταϊν είχε βρεθεί στην Ελλάδα για τα εγκαίνια κατασκευής του TAP, κάτι για το οποίο δηλώνει «ευτυχής».

Αναφορικά με την επίσκεψη του προέδρου Πούτιν, όπως λέει, «γνωρίζω ότι στη συνέχεια ο πρόεδρος Πούτιν επισκέφθηκε την Ελλάδα. Αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος για την πλήρη υποστήριξη που δείχνει η ελληνική κυβέρνηση για τον αγωγό TAP και για τη διαφοροποίηση των προμηθευτών ενέργειας στην Ευρώπη, καθώς και για τον ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα ως διαμεσολαβητής-κλειδί για τη διαφοροποίηση των προμηθευτών ενέργειας στη Νοτιοανατολική και Κεντρική Ευρώπη».

Keywords
Τυχαία Θέματα