Οριακές κινήσεις στην Ευρώπη παρά το ράλι στο πετρέλαιο - Κέρδη 7% για την Air France-KLM

Με οριακές διακυμάνσεις και επιφυλακτικότητα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά από ανοδικό ξεκίνημα τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης.

Οι ευρωπαϊκές αγορές τηρούν στάση αναμονής σε υψηλό δύο εβδομάδων, λαμβάνοντας στήριξη από τα ασιατικά χρηματιστήρια το πρωί, καθώς η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται.

Ο Stoxx Europe 600 κινείται σταθεροποιητικά, έχοντας ενισχυθεί 2,6% την Τετάρτη σε νέο υψηλό από τις 3 Φεβρουαρίου.

Νωρίτερα

στην Ασία, ο MSCI Asia Pacific κατέγραψε άνοδο 2,1%.

Την άνοδο στο πετρέλαιο πυροδότησε η ανακοίνωση του Ιράν ότι στηρίζει το «ταβάνι» στην παραγωγή πετρελαίου ώστε να σταθεροποιηθούν οι τιμές, ωστόσο, η χώρα δεν δεσμεύτηκε να περιορίσει την παραγωγή.

«Αυτό φαίνεται να δείχνει ότι οι τιμές πετρελαίου έχουν βρει τη στήριξή τους προς το παρόν, ωστόσο, το Ιράν δεν δεσμεύτηκε ότι θα βάλει όρια στην παραγωγή του κι αυτό εξηγεί γιατί οι τιμές, παρά το πρόσφατο ράλι δεν έχουν ακόμα ανακάμψει πάνω από κρίσιμα επίπεδα, όπως τα 36 δολάρια για το Brent» υποστηρίζει ο επικεφαλής αναλυτής αγορών στην CMC Markets, Michael Hewson.

Ο FTSE 100 υποχωρεί 0,8% στις 5.982 μονάδες, ο DAX καταγράφει πτώση 0,16% στις 9.362 μονάδες, ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,33% στις 4.219 μονάδες, ο IBEX κινείται με πτώση 0,15% στις 8.352 μονάδες και ο FTSE MIB καταγράφει απώλειες 0,4% στις 17.308 μονάδες.

Στο πεδίο των μετοχών, η Air France-KLM ενισχύεται κατά 7% μετά την επιστροφή στην κερδοφορία για πρώτη φορά από το 2008.

Keywords
Τυχαία Θέματα