Οι επενδύσεις το νέο μεγάλο στοίχημα για Σελόντα – Νηρέα

Θετική ήταν η επίδραση της αναδιάρθρωσης στις ηγέτιδες δυνάμεις του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών, καθώς η μεν Νηρεύς εμφανίζει κέρδη μετά από ζημιογόνες χρήσεις, η δε Σελόντα εμφανίζει μεν ζημιές μετά από ένα κερδοφόρο 2014, ωστόσο και οι δύο έχουν θετικά ίδια κεφάλαια, ενώ έχουν θέσει στόχο εντός του 2016 να προχωρήσουν σε νέες επενδύσεις.

Το μεγάλο ζήτημα βέβαια είναι το αν θα βρεθεί στρατηγικός επενδυτής που θα επενδύσει σε έναν μεγάλο όμιλο που αναμένεται να προκύψει από τη συγχώνευση Σελόντα – Νηρέα.

Όπως

φάνηκε από τα οικονομικά αποτελέσματα των δύο εταιρειών, η Σελόντα είχε το 2015 ετήσια αύξηση πωλήσεων 9,6% , ενώ και η Νηρεύς εμφάνισε αύξηση πωλήσεων κατά 8 εκατ. ευρώ το 2015.

Ανεξάρτητα πάντως από το αν τελικά θα «περπατήσει» η διαδικασία συγχώνευσης των δύο εταρειών, το σημαντικό είναι ότι αμφότερες συζητούν γαι νέες επενδύσεις εντός του 2016. Συγκεκριμένα, η Σελόντα σχεδιάζει επενδύσεις ύψους 5 εκατ. ευρώ, έναντι 1,8 εκατ. το 2015 που αφορούν τον εκσυγχρονισμό των μονάδων της, ενώ η Νηρεύς αναμένει μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα