Ο κολοσσός και η startup

Ο ΟΤΕ είναι ο …ΟΤΕ και δεν χρειάζεται συστάσεις! Και υποδομές έχει και τεχνογνωσία διαθέτει αλλά και χρήματα μπορεί να δαπανήσει επενδύοντας στο ένα ή στο άλλο σχέδιο – πρόγραμμα που πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω τις υπηρεσίες που προσφέρει και οι οποίες στις μέρες είναι στο μέγιστο βαθμό πελατοκεντρικές αν όχι προσωποποιημένες!

Τώρα θα πείτε -και θα έχετε δίκιο- ως προς τι ο πρόλογος μιας και δεν χρειάζονται συστάσεις. Εξηγούμαι: Μια από τις υπηρεσίες που προσέφεραν παραδοσιακά οι τηλεπικοινωνιακοί οργανισμοί – από την εποχή κιόλας των τηλεφωνικών εταιρειών- ήταν οι τηλεφωνικοί οδηγοί που στη συνέχεια έγιναν στον ένα ή στον άλλο βαθμό (σε απλά ελληνικά) yellow pages. Κάποια στιγμή αυτοί οι οδηγοί αυτονομήθηκαν από τις μητρικές εταιρείες – είτε πωλήθηκαν σε τρίτους, είτε δοκίμασαν αυτοδυνάμως την τύχη τους μέσω της εισαγωγής των μετοχών τους στο χρηματιστήριο, είτε… και ο κατάλογος των επιλογών αλλά και των συνδυασμών μακρύς.

Όπως και οι άλλοι μεγάλοι Ευρωπαϊκοί τηλεπικοινωνιακοί οργανισμοί έτσι και ο ΟΤΕ έκανε τους υπολογισμούς και τις δικές του επιλογές. Τα τελευταία χρόνια ο ΟΤΕ επανεμφανίσθηκε δυναμικά στην αγορά πλασάροντας την τηλεφωνική υπηρεσία 11888, ενώ χθες κιόλας ανακοινώθηκε μια σύμπραξη που αλλάζει τα δεδομένα αλλά και τον ίδιο το χάρτη «πηγαίνοντας» ένα βήμα παρακάτω την εξέλιξη στο τομέα των προσωποποιημένων υπηρεσιών – υπηρεσιών που καλύπτουν μια ευρεία γκάμα ενδιαφερόντων και αναγκών.

Και εδώ είναι το ζουμί της υπόθεσης: Ο όμιλος εταιρειών ΟΤΕ επιλέγει να συμπράξει με μια startup εταιρείας, την εταιρεία giaola. Οι δύο τους – τα συμπράττονται μέρη από κοινού- παρουσιάζουν το 11888 giaola που «γίνεται πλέον ο προσωπικός βοηθός των χρηστών για τις καθημερινές τους ανάγκες, από την αναζήτηση πληροφοριών καταλόγου μέχρι το κλείσιμο και την οργάνωση των ραντεβού τους με επαγγελματίες κάθε είδους».

Ένας κολοσσός και μια startup - μια μικρή ιστορία Σταχτοπούτας της ψηφιακής εποχής. Και οι δύο τους – προφανώς- διατηρούν την αυτονομία τους αλλά έχουν το θάρρος να πάνε μαζί σε ένα άκρως ανταγωνιστικό τομέα της αγοράς και να διαμορφώσουν τους δικούς τους κανόνες για όλους τους εμπλεκόμενους.
Ο κ. Θάνος Παπαδημητρίου, ιδρυτής και CEO της giaola, δήλωσε, «Από την πρώτη μέρα, η giaola φέρνει επαγγελματίες κάθε είδους πιο κοντά στη ζήτηση των υπηρεσιών τους από καταναλωτές. Τώρα με τη συνεργασία με το 11888 του ΟΤΕ, η ζήτηση και η προσφορά ενισχύονται σημαντικά, επιτρέποντάς μας να αναπτύξουμε μια πλατφόρμα που συνδυάζει το εύρος και την αξιοπιστία ενός επίσημου τηλεφωνικού καταλόγου με νέες online αυτοματοποιημένες λειτουργίες.»

«Σε μία εποχή που αναπτύσσεται δυναμικά το οικοσύστημα των startups στην Ελλάδα, η σύμπραξη μιας νεοφυούς εταιρείας με τον κολοσσό του ΟΤΕ έρχεται να αποδείξει πώς ο καρπός μιας τέτοιας συνεργασίας, το 11888 giaola, θα κάνει την καθημερινότητα των Ελλήνων καλύτερη» συμπληρώνει η Βίκυ Γούλου, συνιδρύτρια της giaola.

«Στη νέα ψηφιακή εποχή, οι καταναλωτές δεν αρκούνται στην αναζήτηση μίας πληροφορίας, ενός αριθμού ή ενός επαγγελματία. Επιζητούν ολοκληρωμένες υπηρεσίες και εξυπηρέτηση, με εύκολη και γρήγορη πρόσβαση από τον υπολογιστή ή το κινητό τους. Το 11888 εξελίσσεται και από αφετηρία εύρεσης μίας πληροφορίας, γίνεται ο προορισμός για μία ολοκληρωμένη εμπειρία εξυπηρέτησης στο νέο site, την εφαρμογή ή το βραβευμένο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πελατών. Για την υπηρεσία συνεργαστήκαμε με το ελληνικό start up “giaola” που εξειδικεύεται στα marketplaces, δήλωσε ο κ. Σπύρος Λούρος, Διευθυντής Digital & New Business Development, του Ομίλου ΟΤΕ.

«Ηθικό δίδαγμα» - όπως λέγαμε παλιά- έτσι όπως αυτό προκύπτει και μέσα από τις δηλώσεις των δύο μερών της σύμπραξης είναι ότι και ο μεγάλος επιχειρηματικός όμιλος κάπου - κάποτε θα αναζητήσει την startup. Και αυτό γιατί δίπλα από την αποδεδειγμένη δύναμη και ισχύ χρειάζεται και το …φρέσκο αεράκι της επιχειρηματικής νιότης.

Keywords
Τυχαία Θέματα