Ίσως το να αγοράσεις μια vintage Jaguar να μην είναι τόσο καλή ιδέα

Η αγορά των κλασικών αυτοκινήτων μπορεί να κλείνει τον κύκλο της.

Οι vintage Ferrari, McLaren και Jaguar E-Type, των οποίων οι αξίες είχαν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, είχαν απώλειες 1% για το 12 μήνο που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο, σύμφωνα με τον δείκτη επενδύσεων πολυτελείας Knight

Frank.

Η πτώση οφείλεται εν μέρει σε λιγότερες αγορές από κερδοσκόπους και κλασικά funds αυτοκινήτων που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια, δήλωσε ο Andrew Shirley, συντάκτης των εκθέσεων Knight Frank στο Λονδίνο. "Αυτό το ενδιαφέρον έχει καταλαγιάσει και υπάρχει μια επιστροφή στον συλλέκτη και τον ενθουσιασμό που οδηγούν την αγορά", είπε. "Οι άνθρωποι που τα αγαπούν θα πληρώσουν ακόμα τεράστια ποσά για τα καλύτερα αυτοκίνητα, αλλά είναι πιο επιλεκτικοίί".

Το asset πολυτελείας με τις καλύτερες επιδόσεις ήταν η τέχνη, η οποία σημείωσε ρυθμό ανάπτυξης 21% κατά τους τελευταίους 12 μήνες, σύμφωνα με δείκτη βασισμένο σε στοιχεία δημοπρασιών της Art Market Research. To κρασί ήταν στη δεύτερη θέση με κέρδη 9%, με τα ρολόγια να ακολουθούν με 5%.

Βέβαια, τα αυτοκίνητα ήταν ο καθαρός νικητής σε μακροπρόθεσμη βάση, με υπεραπόδοση 288% τα τελευταία 10 χρόνια, σε σχέση με το 182% των νομισμάτων και το 174 % για το κρασί.

Keywords
Τυχαία Θέματα