Ο διχασμός που σπέρνει ο Τραμπ στο ΝΑΤΟ, μόνο τη Ρωσία βοηθά...

Οι διασκέψεις κορυφής του ΝΑΤΟ συνηθίζεται να είναι βαρετές διαβεβαιώσεις για την ενότητα και τους σκοπούς της Συμμαχίας. Κυρίως χάρη στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump, αυτή τη φορά δεν επαναλαμβάνεται το συγκεκριμένο σκηνικό.

Πριν καν οι ηγέτες των 29 κρατών μελών της συμμαχίας

καταφθάσουν στη νέα έδρα του Οργανισμού του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, διεφάνησαν οι διαφορετικές προσεγγίσεις σε τουλάχιστον τρία θέματα: την κατανομή των βαρών (της κοινής άμυνας), τον προγραμματισμένο αγωγό φυσικού αερίου μεταξύ Γερμανίας και Ρωσίας και την αγορά από την Τουρκία ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άνυμας.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, ο Trump επανήλθε στην επίθεση: "Δισεκατομμύρια πρόσθετα δολάρια ξοδεύονται από τις χώρες του ΝΑΤΟ από την επίσκεψή μου το περασμένο έτος, κατόπιν αιτήματός μου, αλλά δεν είναι αρκετό." "Οι ΗΠΑ ξοδεύουν πάρα πολλά χρήματα. Τα σύνορα της Ευρώπης είναι προβληματικά! Δολάρια για αγωγό προς τη Ρωσία δεν είναι αποδεκτά!"

Λίγοι ανέμεναν «ήρεμα νερά» στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών. Αλλά η επίμονη επίθεση του Trump στη Γερμανία για τη στήριξη του δεύτερου αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream και και ο χαρακτηρισμός ότι η χώρα αυτή είναι "αιχμάλωτος" της Ρωσίας ήρθε ως σοκ. Η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel έδωσε στον Trump μια αόριστη προσωπική απάντηση, υπενθυμίζοντας ότι γνωρίζει τι σημαίνει αιχμαλωσία, έχοντας μεγαλώσει στην ελεγχόμενη από την Σοβιετική Ένωση, Ανατολική Γερμανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα